MINISTERUL SANATATII: INCA TREI PACIENTI AU PIERDUL LUPTA CU COVID-19

Ministerul Sănătății anunță că în această dimineață, încă trei pacienți au pierdut lupta cu COVID-19. Este vorba despre un bărbat de 68 de ani din municipiul Chișinău. Acesta a fost internat în data de 20 iunie la Institutul de Medicină Urgentă, cu hepatită cronică, diabet zaharat, cardiomiopatie hipertensivă și pulmonară.

A mai deceat și o femeie de 82 de ani din raionul Ungheni. În data de 8 iunie, bătrîna a fost internată la Spitalul Clinic Municipal Nr. 1 din Capitală. Ea mai suferea de cardiopatie ischemică, agor pectoral instabil, dar și paroxism de fribrilație atrială. A murit și o femeie de 56 de ani din municipiul Bălți. Aceasta a fost internată în data de 18 iunie la Spitalul din Bălți cu obezitate, diabet zaharat și hipertensiune arterială. Astfel, numărul deceselor în Moldova a ajuns la 518. 

Pînă acum, în Republica Moldova au fost confirmate 15 776 cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 1 197 în regiunea transnistreană. Starea de sănătate a persoanelor infectate: 463 stare gravă, dintre care 26 pacienți sînt conectați la aparate de respirație asistată, 1 168 - stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi sînt în stare satisfăcătoare.

În țara noastră, 2 368 cazuri de infectare sînt în rîndul angajaţilor din sistemul de sănătate, printre care: medici - 596, asistenţi medicali - 943, personal auxiliar - 681, farmaciști - 28.

În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 din Chișinău, au fost internate 54 persoane cu suspecție la coronavirus. Alte 198 persoane au fost tratate de coronavirus. În total, 8 963 pacienți s-au vindecat de COVID-19.

Sursa: sputnik.md