INCA O SAPTAMINA LIBERA PENTRU BUGETARI

O nouă vacanță pentru bugetari în săptămîna de după Paști – alta este situația în cazul Paștelor Blajinilor – 27 aprilie.

Premierul Ion Chicu în cadrul unui briefing de presă că, în cadrul ședinței Comisiei Situații Excepționale de astăzi, s-a decis ca săptămîna de după Paști, de 21 pînă pe 24 aprilie (de marți pînă vineri), să fie liberă pentru bugetari, cu excepțiile de rigoare. Între excepții, pe lîngă medici, polițiști, pompieri și alte categorii profesionale, vor fi și angajații din sistemul de învățămînt, dat fiind că procesul educațional va continua, este adevărat, de la distanță.

În schimb ziua de 27 aprilie, care potrivit calendarului bisericesc urma să fie Paștele Blajinilor, va fi zi de muncă, iar ziua liberă se transferă pentru data de 8 iunie.

Chicu a făcut o precizare însă: el a spus că ziua de 27 aprilie va fi una de lucru în cazul în care Comisia Situații Excepționale nu va extinde și pentru cealaltă săptămînă, 27-30 aprilie, perioada în care bugetarii vor avea liber, vor sta acasă ca să nu contribuie la răspîndirea coronavirusului în societate.

Sursa: sputnik.md