INCA 14 CAZURI CONFIRMATE DE COVID-19

14 cazuri noi confirmate pe parcursul zilei de astăzi, numărul persoanelor infectate cu Covid-19 ajunge la 80. Unsprezece dintre cazurile noi sînt cu transmitere locală, iar trei sînt de import. Informațiile au fost prezentate sîmbătă seara, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că cele trei cazuri de import vin din Ucraina şi Franța. S-au înregistrat și primele două cazuri de COVID-19 în REGIUNEA transnistreană.

Două persoane s-au infestat la o înmormîntare la care a fost prezentă o persoană revenită din Marea Britanie. De asemenea s-au îmbolnăvit şi doi adolescenți.

Viorica Dumbrăveanu a venit cu precizări în legătură cu cei 20 de studenţi din caminele UTM care au fost internaţi la Spitalul clinic al MSMPS. Astăzi, au fost internate încă două persoane de la căminul UTM, probele au fost procesate, sînt negative. Starea de sănătate a pacienţilor este satisfăcătoare, aceştia vor merge la domiciliu, nu vor reveni la cămin. Celelate persoane din cămin vor sta cîte unul în cameră, sub supravegherea asistenţei medicale primare. În caz de necesitate, se va implica şi asistenţa medicală urgentă.

Ministra sănătății, muncii și protecției sociale a precizat că pacienta de la Spitalul Clinic Republican, prima pacientă diagnosticată cu noul tip de coronavirus în Republica Moldova, este considerată vindecată, dar rămîne internată în legătură cu alte probleme de sănătate. Astfel, în ţară per total sînt două persoane tratate.

Prim-ministrul Ion Chicu a declarat că slujbele de duminică la biserici se vor desfășura în aer liber, respectîndu-se distanța socială, iar polițiștii vor supraveghea situaţia.

Sursa: IPN