IGOR DODON S-A FAMILIARIZAT CU SITUATIA SOCIAL-ECONOMICA A RAIONULUI BASARABEASCA

Președintele țării, Igor Dodon, a vizitat spitalul raional Basarabeasca pentru a se documenta la faţa locului cu situaţia epidemiologică din regiune. La momentul de faţă, în instituţiile medicale din raion sînt internaţi 43 de pacienţi infectaţi cu coronavirusul de tip nou. Pe perioada epidemiei, s-au vindecat două persoane, alte trei au decedat.

Șeful statului a fost informat că personalul medical al spitalului raional dispune de toate mijloacele de protecţie necesare, dar, deoarece instituţia se confruntă cu lipsa unui echipament modern, Igor Dodon a dat asigurări că va acorda sprijin în acest sens. Totodată, datorită acţiunilor coordonate ale medicilor şi autorităţilor locale, situaţia epidemiologică din regiune este ţinută sub control.

Ulterior, Președintele țării a mers la Ivan Covadji, în vîrstă de 93 de ani – unicul veteran care a rămas în raionul Basarabeasca. Ivan Covadji a plecat pe front în anul 1944, a eliberat Moldova, România şi Bulgaria, iar după război, a lucrat în calitate de şofer. Igor Dodon i-a adresat veteranului felicitări cu ocazia Zilei Victoriei şi i-a urat sănătate şi pace. De asemenea, șeful statului a vizitat Complexul Memorial al Gloriei Militare unde a depus flori în memoria ostaşilor căzuţi pentru eliberarea ţării noastre de fascism.

În încheierea vizitei de lucru în raionul Basarabeasca, Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu preşedintele raionului, Piotr Puşcari, cu care a discutat mai multe chestiuni ce ţin de dezvoltarea social-economică a regiunii, precum şi de continuarea acţiunilor de combatere a răspîndirii coronavirusului.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova