IGOR DODON A AVUT O INTREVEDERE CU SEFII CELOR MAI MARI COMPANII INVESTITIONALE SI CAMERELOR DE COMERT STRAINE

În continuarea întrevederilor de lucru cu asociațiile de afaceri și cu reprezentanții diferitelor ramuri ale economiei naționale, Președintele Igor Dodon a discutat astăzi cu șefii celor mai mari companii investiționale și camerelor de comerț străine, acreditate în țara noastră.

La întrevedere au participat conducătorii sau reprezentanții autorizați ai Camerelor de Comerț și Industrie din Franța, Italia și SUA, Asociația Europeană de Business și Asociația Investitorilor Străini.

Interlocutorii au discutat un spectru larg de chestiuni cu privire la atragerea și protecția investițiilor străine, politica fiscală și bugetară din Republica Moldova, perspectivele de relansare a economiei naționale, inclusiv a exporturilor, după încheierea regimului stării de urgență și multe altele.

"A fost un dialog deschis, constructiv, în cadrul căruia au fost expuse propuneri și doleanțe în scopul îmbunătățirii situației macroeconomice. Am subliniat faptul că în timpul apropiat, conducerea țării va lansa un pachet de inițiative legislative orientate spre susținerea economiei și a populației", a conchis președintele Igor Dodon.

La finele întrevederii, pentru oaspeți a fost organizată o excursie prin palatul prezidențial unde au vizitat Sala Mare unde se desfășurau ședințele primului Parlament al Republicii Moldova, biblioteca prezidențială și alte săli.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova