CUM SĂ CREŞTI AUTONOMIA TELEFONULUI ÎN PERIOADA VERII
De ce nu este bine să încarci bateria 100%
Autonomia bateriei este considerată principala problemă a utilizatorilor de telefoane mobile. Acesta este motivul pentru care au apărut tot felul de mituri în legătură cu încărcarea bateriei. Cu toate acestea, perioada Verii este mai dificilă şi autonomia scade odată cu creşterea temperaturii.
Din ce în ce mai multe mituri cu privire la încărcarea telefonului mobil au început să fie distruse de experţii în tehnologie. Astfel, conform Daily Mail, trebuie evitată încărcarea în totalitate a bateriei, mai ales în timpul Verii. De asemenea, ea nu trebuie să fie lăsată să se descarce mai mult de 50 de procente, în timp ce temperaturile de peste 32 de grade pot distruge un acumulator.
Dacă anumite persoane preferă să încarce mobilul în fiecare zi, există şi oameni care cred că trebuie descărcat complet înainte de conectarea la încărcător. Din păcate, cunoscătorii au ajuns la concluzia că bateria va dura mai mult dacă nu este lăsată să se descarce de tot. Cu toate acestea, trebuie efectuată şi o descărcare completă, însă, doar o singură dată pe lună. Dacă bateriile cu nichel trebuiau încărcate pentru 72 de ore, atunci cînd telefonul era cumpărat, noile baterii cu litiu-ion nu mai au nevoie de acest "tratament".
Un aspect important al Verii este temperatura ridicată, care poate distruge, sau cel puţin limita, autonomia unui dispozitiv. Astfel, pentru o funcţionare optimă a acumulatorului este recomandată o temperatură de 15 grade Celsius, fiind considerată cea mai sigură, şi în acelaşi timp cea mai eficientă, din punctul de vedere al gradului de încărcare. Atunci cînd aceasta creşte, bateria se strică. Dacă la 25 de grade o baterie litiu-ion pierde 20% din capacitatea maximă în fiecare an, la 40 de grade capacitate scade cu 35 de procente. Experţii recomandă ca mobilele să nu fie lăsate în soare dacă se doreşte o autonomie mai ridicată. Astfel, ele trebuie să fie protejate de huse.
Claudiu POPA