CANICULA REVINE IN FORTA

Vreme călduroasă și frumoasă în zilele următoare. Doar că treptat-treptat, aceasta trece în caniculă sufocantă. Iată care sînt pronosticurile meteorologilor.

Mari, 29 iunie, vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică normală. Cerul va fi variabil, fără precipitații. Vîntul va sufla din Vest de la slab la moderat.

Valorile termice vor fi generoase chiar și pe timp de noaptea. Astfel, în noaptea de luni spre marți, temperatura minimă a aerului va oscila între +15..+20 de grade Celsius. Mai exact, în raioanele de nord vom avea valori termice de +15..+18 grade Celsius, în raioanele de centru +16..+19 grade Celsius, în raioanele de sud +17..+20 de grade Celsius, în raioanele de est +17..+19° grade Celsius și în Capitală +17..+19 grade Celsius.

Temperaturile diurne vor fi mult mai ridicate, oscilînd între +25..+30 de grade Celsius. În raioanele de nord +25..+28 de grade Celsius, în raioanele de centru +26..+29 de grade Celsius, în raioanele de sud +27..+30 de grade Celsius, în raioanele de est +26..+29 de grade Celsius și în Capitală +27..+29 de grade Celsius.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat mai anunță că miercuri, 30 iunie, vremea se va încălzi puternic, maximele variind între +30..+34 de grade Celsius. Deci, revine canicula.

În schimb, din prima zi a lunii lui cuptor, iulie, revin ploile, cerul va fi variabil, izolat vor cădea ploi de scurtă durată cu descărcări electrice, și respectiv maximele termice vor avea valențe mai mici +28...+33 de grade Celsius. Din data de 2 iulie pînă în data de 5 iulie se va menține această vreme, doar că maximele vor coborî și mai mult: +23..+28 de grade Celsius.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că de luni la amiază pînă miercuri la amiază, în rîul Nistru și în rîul Prut în amonte de lacul de acumulare Costești-Stînca va avea loc scăderea nivelului apei cu 10-60 cm. Totodată, pe rîul Prut în aval de lacul de acumulare Costești-Stînca și pe rîurile mici, regimul hidrologic nu se va modifica esențial.

Sursa: sputnik.md