17 CAZURI NOI CONFIRMATE CU COVID-19

Pe parcursul zilei de astăzi, 20 martie, în laborator au fost prelucrate 90 de probe, iar ca urmare au fost confirmate 17 cazuri noi de COVID-19. Douăsprezece dintre acestea sînt cu transmitere locală, iar celelalte sînt de import. Informațiile au fost prezentate vineri seara, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că din cele 12 cazuri cu transmitere locală, opt sînt din municipiul Chișinău, un caz este din Hîncești, două cazuri sînt din Sîngerei, iar unul este din Ștefan Vodă. Cele cinci cazuri de import sînt – patru din Ucraina și unul din Rusia. În total, în țară sînt 66 de cazuri confirmate de infectare cu noul tip de coronavirus.

Președintele Igor Dodon a declarat că autoritățile sînt pregătite pentru eventuale sute de cazuri. Printre persoanele infectate se numără și o persoană care a fost într-o excursie în statul vecin, Ucraina. Șeful statului cheamă oamenii la responsabilitate pentru a opri transmiterea COVID-19.

În Republica Moldova a fost declarată stare de urgență pentru 60 de zile, începînd cu 17 martie.

Sursa: IPN