VALERIU MUNTEANU, UN TIP CARE NICI MĂCAR NU ŞTIE CĂ NU EXISTĂ

Autor: Mihai CONŢIU

Doamne, dacă ne-am încălzi cu prostia, Gazpromul ar da faliment! Am fi cea mai bogată ţară din lume. Dar cît de mult le este dat unor popoare şi comunităţi să pătimească de pe urma prostiei unor tîmpiţi ajunşi reprezentativi pe valul politic!? Cea mai mare cantitate de prostie (incultură) pe metru pătrat a observat-o nu eu, ci întreaga Europă, la Ghimpu-PL. Este păcat că prostia nu doare, căci răgetele proştilor ne-ar determina să-i împuşcăm, spre liniştea noastră, numai că şi împuşcarea lor este ilegală, din păcate, pentru oameni, comunităţi, naţiuni. Eu nu i-aş împuşca, ci, aşa cum am văzut într-o piesă de teatru rusească (nu-mi amintesc acum autorul şi titlul), i-aş lega de un par şi i-aş pune să înveţe limba chineză, vietnameză, idiş, arabă etc.

Proasta tîrgului ghimpist

În timpul campaniei electorale, toţi mamelucii politici candidaţi au îmburtoşat posturile de televiziune cu mîncările lor de vorbe împuţite, promisiuni electorale imbecile pentru alţi imbecili care le pot da crezare. Dincolo de promisiuni, momîile acestea politice au vomitat şi cîteva cretinisme familial-patriotarde. Unul dintre ei este deputatul liberal Valeriu Munteanu.

Personal, ca om care a rumegat la viaţa lui cîteva biblioteci, cred că tipul este un, contradictoriu, imbecil extrem de abil. Încă nu este pe lista mea publicistică de priorităţi în privinţa vînzării cotcodatoceelor sub oblăduirea lui Chirtoacă prin Chişinău, dar prostia patriotardă care bubuie din ele mi se pare cu mult mai gravă decît grija mafiotă cu care-şi întreţine familia din belşug. Uneori, cînd văd astfel de specimene, involuntar, mă gîndesc şi la calitatea morală şi intelectuală a muierilor care-i acceptă în aşternut. Iată un exemplu de prostie monumentală, în care interlocutorul este deputatul PL Valeriu Munteanu!

Întrebare: (moderator Jurnal TV) Ce va fi copilul pe care îl aşteptaţi, fetiţă sau băieţel?

Răspuns: Nu ştiu, soţia a decis să ţină în secret pînă când va apărea pe lume. Am rugat-o să nască pe 1 decembrie, de Ziua României.

Aşadar, tîmpenia acestui răspuns, pe care el îl crede util unor români „specifici”, ne determină să credem că individul acesta ignobil îi ordonă muierii lui să fete, nu să nască! Băi, omule, nu lua mandatul, întoarce-te la păscut vacile. Pardon, găinile!