UN FALS POLITIST DIN R.MOLDOVA A FOST RETINUT IN ITALIA

Un bărbat, originar din R. Moldova, a fost reținut de oamenii legii din Padova cu 2650 pachete de țigări de contrabandă. Produsele de tutungerie erau ascunse în locuri, special amenajate, într-un automobil Citroen C5 cu care se deplasa moldoveanul pe autostrada Padova Est.

În timpul controlului, moldoveanul le-a prezentat echipajului de la Squadra Mobile o legitimație a Asociației Internaționale de Poliție, din care reieșea că era polițist din R. Moldova, însă acest fapt nu i-a împiedicat pe oamenii legii să verifice automobilul și să depisteze țigările de contrabandă.

Potrivit presei din Italia, în timpul unui control, echipajul Squadra Mobile a observat la ieșirea de pe autostrada Padova Est un Citroen C5 de culoare gri, cu numere de înmatriculare germane, al cărui șofer conducea cu o incertitudine clară. Acest fapt i-a determinat pe inspectori să stopeze mașina pentru efectuarea unui control. Imediat ce a fost oprit, conducătorul auto, a dat dovadă de nervozitate și a prezentat o legitimație a Asociației Internaționale de Poliție (IPA), în care apărea în uniformă de polițist. El le-a declarat oamenilor legii că conducea mașina cu incertitudine din cauza unei probleme a navigatorului.

În timpul verificării automobilului au fost depistate 2650 pachete de țigări. Spre surprinderea oamenilor legii, moldoveanul a intervenit serios în construcția automobilului și a ascuns țigările în locuri special amenajate în bordul autoturismului. Ca rezultat, moldoveanul a fost arestat, în timp ce produsele de tutungerie și suma de 3245 de euro au fost confiscate.