UN BARBAT SI-A UCIS SOTIA CU TOPORUL

Femeia de 47 de ani din raionul Sîngerei, dată în căutare încă la sfîrșitul lunii februarie a fost găsită moartă. Principalul suspect este chiar soțul victimei.

Potrivit oamenilor legii, bărbatul și-ar fi ucis soția, după care a îngropat-o la marginea unui lac. Apoi tot el a alertat poliția precum că soția lui a dispărut. Mai mult, la cîteva luni, acesta ar fi declarat forțelor de ordine că femeia ar fi plecat la niște rude în Italia, ceea ce le-a dat de bănuit polițiștilor. Încă din ziua dispariției, oamenii legii au început investigațiile, iar informații și anunțuri de căutare a femeii au fost plasate în continuu pe rețelele de socializare și la posturile TV.

După jumătate de an de cercetări, polițiștii au depistat cadavrul femeii în stare de putrefacție, la marginea satului Cornova, din raionul Ungheni. Imediat a fost reținut soțul femeii, ca suspect principal în comiterea crimei. La audieri, el și-a recunoscut vina, și a relatat că la 23 februarie, între el și soția sa s-a iscat spontan un conflict. Enervat, acesta a lovit-o cu un topor în regiunea capului, iar din cauza traumei grave, femeia a decedat pe loc.

Apoi, bănuitul a pus cadavrul soției într-un sac și l-a transportat pînă la marginea satului Cornova, unde l-a îngropat pe marginea unui iaz, la o adîncime de aproximativ un metru. Cei doi aveau la întreținere cinci copii, dintre care doi minori. La moment bănuitul este reținut pentru 72 de ore și riscă pînă la 20 de ani de pușcărie.