ULEIUL DE PESTE TE AJUTA SA TE ABTII DE LA MINCARE

O dietă bogată în grăsimi saturate poate determina creierul să controleze cu greu alimentaţia, spune un nou studiu realizat de cercetătorii italieni. Consumul de astfel de alimente grase afectează o parte a creierului numită hipotalamus, responsabil de reglarea senzaţiei de foame. Grăsimea cauzează inflamaţia creierului, ceea ce îl împiedică să controleze cît, ce să mănînce acea persoană şi cînd să se oprească.

Studiul a constatat, prin teste pe șobolani, că o masă bogată în grăsimi saturate, reduce funcţia cognitivă, ceea ce, pentru creier, înseamnă un control mai dificil al obiceiurilor alimentare.

Grăsimile saturate se găsesc în untură, unt sau alimente prăjite.

Grăsimile nesaturate sînt prezente în pește, avocado sau ulei de măsline. Înlocuirea unturii cu ulei de pește aduce o diferență semnificativă. Cercetările arată că funcţionarea creierului rămîne normală şi reuşeşte să se abțină de la a mînca mai mult decît este necesar. Rezultatele sugerează că o dietă bazată pe grăsimi nesaturate poate reduce riscul de obezitate şi previne bolile metabolice.

Deși efectele dietei bogate în grăsimi asupra metabolismului au fost studiate pe larg, se ştiu puţine despre efectele acesteia asupra creierului.

Sursa: medicalxpress.com