SOCIALIŞTII AU PROTESTAT ÎMPOTRIVA FĂRĂDELEGILOR LEGATE DE TERMOCOM ŞI PIAŢA CENTRALĂ

Ieri, mai mulţi activişti din cadrul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, susţinători ai PSRM, precum şi lucrători din Piaţa Centrală au venit în faţa Primăriei Municipiului Chişinău pentru a-şi exprima indignarea faţă de acţiunile municipalităţii de lichidare a întreprinderii municipale TERMOCOM şi a mai multe locuri de muncă din Piaţa Centrală.

Vasile Bolea, jurist al PSRM, a menţionat că problema Pieţei Centrale a început în anul trecut, atunci cînd comercianţilor nu li s-au prelungit contractele de muncă, cu scopul de a-i concedia, iar pe locul tarabelor acestora s-a anunţat construcţia unui Centru Comercial. În cazul acesta, în urma unor înţelegeri dubioase, municipalitatea rămîne fără de terenuri în centrul capitalei, iar circa 1500 de oameni fără locuri de muncă.

Vlad Batrîncea, secretarul executiv al PSRM a anunţat că la şedinţa consiliului municipal de joi consilierii socialişti vor solicita includerea în regim de urgenţă a chestiunii privind Piaţa Centrală, vor solicita suspendarea autorizaţiei de construcţie a Centrului Comercial şi organizarea audierilor publice cu participarea experţilor şi a reprezentanţilor Pieţei Centrale pe problema dată.

În altă ordine de idei, protestatarii au criticat dur decizia municipalităţii de lichidare a întreprinderii municipale “Termocom”, decizie în urma căreia municipiul a fost prădat de 37 ha de terenuri şi clădiri, precum şi urmează să fie majorate tarifele cu pînă la 70 la sută. Socialiştii se vor adresa în toate instanţele de resort pentru a obţine anularea acestei decizii ilegale.

Protestatarii au scandat: „Vrem să muncim acasă!”, „Hoţilor, întoarceţi Termocomul!”, “Nu ne alungaţi din ţară!” etc.

Sursa: comunicat PSRM