SINDICATELE LANSEAZĂ O NOUĂ CAMPANIE DE INFORMARE A POPULAŢIEI

Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) anunţă despre lansarea unei noi campanii de informare a populaţiei care va avea loc în perioada 2-6 octombrie în mai multe centre raionale din ţară.

Scopul campaniei este de a informa populaţia despre drepturile în domeniul  relaţiilor de muncă, modalităţile de apărare a acestora şi rolul sindicatelor în procesul respectiv.

Astfel, membri ai Consiliului de Tineret din cadrul CNSM vor vizita oraşele Hînceşti, Cimişlia, Comrat, Basarabeasca, Ciadîr – Lunga, Vulcăneşti, Cahul, Rezina, Leova şi Ştefan Vodă.

Stela Stratila-Sîrbu, preşedinte al Consiliului de Tineret din cadrul CNSM a comunicat că un factor primordial care a determinat iniţierea campaniei este lipsa unei bune informări a populaţiei din teritoriu despre drepturile în domeniul relaţiilor de muncă.

“Este cea de-a treia campanie de informare a populaţiei organizată de tinerii sindicalişti. Anterior, am organizat campanii de informare în toamna anului 2012 şi în primăvară anului 2012. Prin intermediul acestor campanii dorim să contribuim la sporirea nivelului de informare a populaţiei astfel încît să cunoască cum să-şi apere drepturile şi să ştie cum să-şi promoveze interesele la locul de muncă”, a precizat preşedintele Consiliului de Tineret din cadrul CNSM.

Campania de informare face parte din şirul de activităţi care vor fi organizate în acest an de CNSM cu prilejul marcării la 7 octombrie a Zilei Mondiale a Muncii Decente.

Mişcarea sindicală din întreaga lume desfăşoară la 7 octombrie „Ziua Mondială a Muncii Decente” (World Day for Decent Work), instituită la iniţiativa Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor.

Ziua Mondială a Muncii Decente este perioada mobilizării forţelor publice-sociale, când sindicatele din toată lumea revendică asigurarea remunerării decente şi echitabile a muncii, locuri calitative de muncă, protecţie socială sigură, respectarea drepturilor şi libertăţilor angajaţilor. Manifestările în cadrul Zilei Mondiale a Muncii Decente se desfăşoară concomitent în peste 130 de ţări, la care participă sute de mii de oameni.

Confederaţia Internaţională a Sindicatelor este cea mai mare asociaţie sindicală mondială. Din Confederaţie fac parte 301 organizaţii sindicale, care reprezintă 176 milioane de muncitori din 155 de ţări ale lumii.

Din februarie 2010 Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova a devenit membru al Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor.

Centrul Informaţional al Sindicatelor ::
Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova

Tel.: (+373 22) 21-35-56
Fax: (+373 22) 21-35-56