SEDINTA PARLAMENTARA EXCEPTIONALA?

Deputații PDM au anunțat că Parlamentul s-ar putea întruni într-o ședință extraordinară pentru a găsi soluții pentru problemele agricultorilor afectați de secetă, dar și pentru a discuta situația provocată de pandemia cu coronavirus, în special, în domeniul educației.

Reprezentanții a patru grupuri parlamentare, PDM, PSRM, PAS, PPDA, s-au întrunit astăzi într-o ședință la care au discutat mai multe chestiuni, inclusiv problemele din agricultură, a anunțat președintele fracțiunii PDM, Dumitru Diacov, la un briefing de presă.

Dumitru Diacov a spus că la ședința celor patru grupuri parlamentare s-a decis formarea a două grupuri de lucru. Una se va ocupa de situația din agricultură, în care au intrat patru deputați și coordonator va fi deputatul PDM Nicolae Ciubuc. Acest grup de lucru urmează să examineze toată situația legată de ceea ce urmează să facă Parlamentul și Guvernul, ca să-i ajute pe agricultorii din Republica Moldova. Al doilea grup de lucru vizează situația provocată de pandemia coronavirului, în special în domeniul Educației. Acest al doilea grup de lucru va fi coordonat de deputatul PDM Monica Babuc.

Aceste două grupuri de lucru urmează să vină cu propunerea de a convoca Parlamentul într-o ședință extraordinară.

Deputatul PDM Nicolae Ciubuc a declarat că guvernanții sînt solidari cu agricultorii și crede că împreună, guvernanții și agricultorii, vor găsi cele mai bune soluții pentru problemele din agricultorii. El a spus că aceste soluții urmează să fie găsite pe platforma parlamentară, inclusiv prin convocarea unei ședințe parlamentare excepționale.

El a spus că guvernanții și agricultorii trebuie să identifice un compromis.

La rîndul său, președintele fracțiunii PDM, Dumitru Diacov, a spus că Parlamentul trebuie să se întrunească în ședință extraodinară doar atunci cînd va avea elaborat deja un proiect de document pentru depășirea situației critice din agricultură, dar nu pentru a transforma tribuna Legislativului în instrument de lansare a unor declarații și apeluri populiste.

Sursa: sputnik.md