SECHESTRU IN DOSARUL CELOR 31 DE AUTOBUZE PENTRU CAPITALA

Instanța de judecată a dispus aplicarea sechestrului pe bunuri în sumă de peste trei milioane de lei în dosarul licitației și achizițiilor efectuate pentru Parcul Urban de Autobuze din Chișinău. Sechestrul a fost aplicat asupra mai multor automobile de lux și apartamente care aparțin bănuiților în cauza penală privind achiziționarea celor 31 de autobuze de model „Isuzu” pentru capitală.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, la etapa actuală sînt patru bănuiți, cercetați în exercițiul unor funcții de decizie în administrația publică.

Ca rezultat al investigațiilor desfășurate, la 8 noiembrie a fost pornită urmărirea penală pentru comiterea infracțiunii de spălare a banilor în proporții deosebit de mari. Iar ca urmare a ședințelor de judecată din săptămîna curentă, procurorii au aplicat sechestru asupra bunurilor bănuiților.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă amendă în mărime de pînă la 117 500 de lei sau pedeapsă cu închisoare de pînă la cinci ani.

Sursa: IPN