SCURT ISTORIC AL RELIGIILOR SI CREDINTELOR RELIGIOASE ALE LUMII(20)

Cele mai periculoase secte din lume. Poarta Raiului. Adepţii acestei secte cred că salvarea poate fi obţinută numai părăsind Pămîntul înainte ca „marea reciclare” să înceapă. Cum părăsirea Pămîntului este puţin problematică, liderii sectei promovează suicidul ca răspuns la dilema părăsirii corpului şi atingerea mîntuirii. Grupul a fost fondat în 1974, de Marshall Applewhite și Bonnie Nettles, care s-au întîlnit într-un spital de psihiatrie. Marshall Applewhite şi Bonnie Nettles au pregătit clipuri video despre cum să îţi părăseşti trupul şi le-au distribuit membrilor. Mai apoi, în 1997, cînd cometa Haley a trecut pe lîngă Pămînt, Applewhite şi-a convins adepţii că o navă spaţială se ascunde în coada cometei şi că cei care îl vor urma pe calea morţii vor fi salvaţi. Americanul a ordonat atunci sinuciderea a 39 de persoane. Pentru a se sinucide, 39 de membri au luat fenobarbital amestecat cu sos de mere. Au băut amestecul cu votcă, și apoi și-au pus saci de plastic pe cap, să se sufoce. Cu toții erau îmbrăcați în cămăși negre cu banderole pe braț, pe care scria „Echipa de deplasare a Porții Raiului”.

Secta The Family International. Este o sectă fondată în 1968 de un fost pastor care se credea profetul lui Dumnezeu. Acesta a format un grup cu niște vederi total neobișnuite legate de sexualitate. De exemplu, cultul susține incestul cu copiii. De asemenea, membrilor li se spune să își imagineze că fac sex cu Iisus. Secta are o învățătură numită „Iisus iubitorul”. Membrii cred că grupul lor este ca mireasa lui Hristos, pe care ar trebui să-l iubească așa cum soția îl iubește pe soț. Ei sînt încurajați să își imagineze că Iisus li se alătură atunci cînd fac sex sau cînd se masturbează. Membrilor bărbați li se spune să își imagineze că sînt femei. Aceasta, pentru a evita o relație homosexuală cu Iisus. Secta s-a numit inițial „Adolescenți pentru Hristos”. A fost mai tîrziu numită „Copiii lui Dumnezeu”, iar în prezent poartă numele de „The Family International”. Potrivit site-ului oficial al sectei, membri cultului provin din peste 80 de țări.

Narcosataniştii. Este numele pe care mass-media l-a dat unei secte religioase de traficanți de droguri din Mexic. Membrii acestuia practicau sacrificii umane. Ei credeau că astfel erau protejați de Poliție și chiar că gloanțele nu îi puteau străpunge. Acest cult a fost condus de către un bărbat cubano-american, pe nume Adolfo de Jesus Constanzo. Cînd Constanzo era adolescent și trăia în Puerto Rico, a început să practice o religie numită Palo Mayombe. Această religie implică sacrificii de animale. La maturitate, Constanzo s-a mutat în Mexico City. Acolo, a adunat cîțiva oameni care să-l urmeze și a pus pe roate o afacere de succes. În cadrul acesteia, sacrificau animale „pentru a le purta noroc” clienților. Mulți dintre clienții lui erau traficanți de droguri și ucigași plătiți.

În 1988, Narcosataniștii s-au mutat într-o fermă izolată în deșert. De aici, ei desfășurau acțiuni de trafic cu cocaină și marijuana. Grupul a început apoi să practice sacrificii umane: făceau vrăji despre care credeau că îi apără de Poliție. Printre victimele lor se numărau străini și traficanți de droguri rivali. Crimele lor au ieșit la lumină după ce au răpit și au ucis un student american. Acesta se afla în Mexic în vacanța de Primăvară. Cînd Poliția a făcut un raid la ferma Narcosataniștilor, au fost găsite 15 cadavre umane mutilate. Alături, a fost descoperit un cazan ce conținea o pisică moartă și un creier de om.

Secta fraților Hernandez s-a format în 1963. Cîțiva infractori mărunți au susținut că erau profeți ai zeilor incașilor și au convins cîțiva săteni din mica localitate Yerba Buena, Mexic. Infractorii erau frații Santos și Cayetano Hernandez. După ce i-au convins pe săteni că erau profeți, le-au promis că-i vor duce la o comoară ascunsă în peșterile din apropiere. Frații au angajat o prostituată, Magdalena Solis, care trebuia să ia parte la înșelătorie. Au prezentat-o pe Solis sătenilor ca fiind reîncarnarea unei zeițe Inca.

Curînd, Solis a devenit labilă psihic și a preluat conducerea sectei. Cînd doi săteni au încercat să părăsească grupul, Solis a ordonat să fie uciși. Apoi, a început să ceară sacrificii umane și a susținut că trebuie să bea sînge ca să rămînă tînără. Grupul a sacrificat patru oameni în următoarele șase săptămîni. Dar apoi, un localnic de 14 ani a asistat la unul dintre ritualurile sectei religioase. A alergat 24 de kilometri, pînă la cea mai apropiată secție de Poliție unde a declarat că a văzut „vampiri”. Un polițist l-a însoțit pe băiat înapoi a doua zi. Ambii au fost uciși de membrii sectei. Din cauza dispariției lor, și mai mulți polițiști s-au deplasat în sat. Într-o descinedere, mulți dintre membrii cultului au fost împușcați, iar Solis a fost arestată. (va urma)