RUSIA, ETERNUL DUŞMAN AL CIVILIZĂRII POPOARELOR

Kremlinul nu doar că pune interdicţie pe produsele moldoveneşti, dar vrea să interzică şi statul R. Moldova

Autor: Mihai CONŢIU

Ştim prea bine care este rolul şi rostul embargoului politic instituit de către Federaţia Rusă împotriva mai tuturor, acum, produselor moldoveneşti importate din R. Moldova. Mai mult decît atît, mafia diabolică de stat rusească a ordonat ca vameşii ruşi să-i cotrobăiască prin bagaje pe moldovenii care vizitează Rusia, iar dacă-i găsesc în bagaje cu vreo prună, caisă, o cireaşă sau vreun ştiulete de porumb, aceştia pot fi catalogaţi drept terorişti sau contrabandişti mai periculoşi decît ruşii care introduc ilegal trupe de comando şi armament greu în Ucraina.

Le pute ruşilor politruci de la aceste fructe sau le dau arsuri şi se opintesc din greu atunci cînd beau de rup coniacuri şi vinuri moldoveneşti? Nicidecum! Doar nu pot folosi moldovenii prunele, caisele sau cireşele pe post de grenade, vinul pentru producerea cocktailurilor Molotov, iar ştiuletele de porumb pe post de jucărie erotică masculină spre a-i viola pe politicienii ruşi anti-moldoveni cînd sînt beţi turtă.

În realitate, toţi ruşii, excepţie făcînd briganzii politici, se dau în vînt după calitatea tuturor produselor moldoveneşti.

Potrivit Rosselhoznadzor, motivul deciziei au constituit mai multe încălcări ale normelor internaţionale şi ruseşti cu privire la livrările de produse vegetale moldoveneşti pe piaţa rusă. Să te cruceşti, nu alta! Auziţi: „încălcări ale normelor internaţionale şi ruseşti”! Ale cui norme internaţionale? Ale ruşilor din Cosmos, ale miliardarilor ruşi care huzuresc în „Iadul” civilizat occidental sau ale frumoaselor rusoaice „internaţionalizate”?

Cu viclenie, Rusia vrea să-i stîrnească pe moldoveni împotriva… lor înşişi

Ca să vezi minunăţie – pentru ruşi, vinul moldovenesc apreciat deja de exigenta piaţă europeană este o poşircă, iar cel produs în Găgăuzia sau Transnistria este unul regal pentru mujicul rus! Ce vor zice atunci producătorii moldoveni de la Nord sau de la Centru, ştiind prea bine că ei poate au vinuri mai bune dacă sînt apreciate de lumea civilizată şi exigentă a Europei, iar aici este vorba despre cei care mai au încă de pierdut de pe urma embargoului politic rusesc?

În calculul Kremlinului, intră scenariul ca aceştia să se revolte faţă de guvernarea de la Chişinău pentru că a semnat Acordul de Asociere cu UE. Cinismul politrucilor ruşi nu are margini şi nici milă! Rusia politică ştie prea bine că UE impune standarde de calitate mult superioare celor ruseşti sau ale Uniunii Vamale. În clipa în care UE spune Moldovei că are vinuri de calitate, Rusia interzice prunele sau merele şi tot aşa, ca mai apoi să ameninţe cu sistarea gazelor naturale. Declanşează astfel un lanţ de interdicţii crezînd că prinde UE pe picior greşit, că moldovenilor li se vor altera roadele şi se vor revolta şi împotriva Europei pentru că nu le oferă o alternativă de achiziţie angro a mărfurilor refuzate de ruşi.

Dacă Rusia politică este aşa de exigentă în privinţa calităţii produselor, dacă este atît de înverşunată împotriva democraţiei şi a civilizaţiei europene, atunci de ce nu aplică aceste standarde în interiorul propriei ţări, căci Federaţia Rusă nu-i doar Moscova, Sankt Petersburg şi alte cîteva oraşe? De ce imensa Rusie este atît de înapoiată şi alcoolizată în toate mediile rurale şi semi-rurale? Nu zic, şi în Europa sînt alcoolici, dar să meargă cineva prin cele mai mărunte sau îndepărtate localităţi rurale din Franţa, Germania, Suedia, Danemarca, Olanda, Belgia, Elveţia, Austria etc. ca să vadă în ce condiţii de curăţenie şi civilizaţie trăiesc băutorii de vin, bere sau whisky. Ce găseşti în Rusia dacă mergi în astfel de sate îndepărtate? Nici nu cred că trebuie să mai răspundem! Şi nu spunem asta cu răutate, ci cu părere de rău! Cu compasiune creştin-ortodoxă!

Dacă UE este aşa de rea, de ce Rusia negociază de ani de zile cu Bruxellesul pentru a acorda ruşilor regim liberalizat de vize? Dacă UE este aşa de rea, atunci de ce ruşii bogaţi şi chiar cei cu venit peste mediu preferă luxuriantele şi civilizatele staţiuni de odihnă şi tratament din UE, în care este inclusă şi România cu vestitele ei staţiuni de odihnă şi tratament? Dacă UE este aşa de rea, atunci de ce toţi demnitarii şi bogătaşii ruşi îşi trimit odraslele la studii în Europa? Ce, ei nu au şcoli bune?

Preşedintele Putin mai bine ar întoarce ochii de la Ucraina şi ar privi în sens opus, spre imensul teritoriu al Federaţiei Ruse, care are atîta nevoie să fie civilizat, în care trăiesc atîţi ruşi ce au nevoie să li se creeze condiţii elementare de trai şi de subzistenţă. De ce oare niciodată Rusia nu a civilizat teritoriile pe care le-a cucerit şi nu le-a dus la nivel de civilizaţie competitiv cu Occidentul? Doar Hitler şi Stalin au mai făcut prăpăd omenirii. Cuceritor a fost şi Napoleon, dar, o, Doamne, cîte lucruri măreţe a lăsat umanităţii, începînd cu sistemul legislativ, cu Dreptul, care este model pentru întreaga Europă civilizată!

Fiind vorba despre preşedintele rus, extrem de sugestiv ni se pare următoarea secvenţă: Într-un amplu interviu pentru The New Yorker, vicepreşedintele Biden şi-a amintit de întîlnirea sa cu Putin din 2011, pe vremea cînd acesta era prim-ministru.

"Am avut un interpret, iar cînd a fost să-mi arate biroul său, i-am spus: E uimitor de ce este capabil capitalismul, nu-i aşa? Un birou magnific!", evocă Biden. În acel moment, ei s-au trezit foarte aproape unul de altul şi, potrivit vicepreşedintelui american, el i-ar fi spus: "Dle prim-ministru, mă uit în ochii dumneavoastră şi cred că nu aveţi suflet''. Putin s-a uitat la el, a zîmbit şi i-a răspuns reţinut: ''Se vede că ne înţelegem unul pe celălalt''.

Un popor înapoiat este mai uşor de exploatat

Preşedintelui rus, Vladimir Putin, îi lipseşte URSS, de aceea şi visează s-o resusciteze. S-o readucă la viaţă măcar într-o anumită formă. Un fel de frecţie la picior de lemn, numai că extrem de sîngeroasă şi extrem de periculoasă chiar şi pentru propriul popor. Spre deosebire de Stalin, Putin şi-a adjudecat strategic şi Biserica, crezînd într-o nouă reîndoctrinare a ruşilor. Secretul „neînţelesului, misteriosului sau complexului popor rus” se află tot în mîinile celor care au condus Rusia. Ei au inventat această presupusă caracteristică singulară a ruşilor, de parcă i-ar întrece în profunzimi şi spiritualitate pe preoţii tibetani, doar spre a-şi păstra poporul în înapoiere.

„Vodca… cutare este adevăratul spirit rusesc”, auzeam într-o reclamă. Există vreun război la care ruşii să nu fi plecat însoţiţi de votcă? De astă dată, Doamne fereşte, în cazul unui război mondial, ostaşii ruşi, cu arma în spate şi Biblia în port-hart, bine ameţiţi de vodcă, la fel ca şi în Al Doilea Război Mondial, vor avea permisiunea să violeze femeile din statele pe care le vor cotropi în timp ce spun Tatăl Nostru. Ca atunci cînd au ajuns în Germania!

„Ruşii sînt eliberatori” – o formulă cu care ruşii au fost obişnuiţi să se mintă. Spune-i unui rus agresiv că este eliberator şi că face parte dintr-un popor cu o cultură mare şi-ai să vezi cum te umple de pupături şi îţi dă de băut pînă te faci praştie!

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, după cum bine se ştie, România a fost de partea Germaniei naziste, trecînd de partea Aliaţilor la 23 August 1944 şi contribuind astfel la scurtarea războiului cu circa şase luni. O ştiu toţi bunicii şi părinţii noştri care au apucat acele vremuri: Nemţii, ca aliaţi şi ca inamici în retragere după 23 August, s-au purtat ireproşabil cu băştinaşii români, cu civilii. Plăteau absolut orice bun, orice aliment vroiau să cumpere din gospodăriile oamenilor. Cînd au venit ruşii, ca aliaţi ai României, au jefuit tot ceea ce era de jefuit. De atunci a şi rămas „celebra” somaţie a soldatului rus cu „davai ceas, davai palton!” Dar cîte amintiri triste, abominabile chiar mai păstrează românii de pe vremea cînd ruşii ne-au fost aliaţi…!

„Marea cultură rusă” – o catalogare pe care dacă îndrăzneşti s-o conteşti rişti să fii împuşcat de primul rus îndoctrinat din vecinătatea ta. Păi, cultura rusă, la fel ca şi în cazul destulelor popoare, este tot o compilaţie după marile culturi ale lumii. Atunci ce să mai zicem despre culturile greacă, latină, chineză, hindi etc., în comparaţie cu cea rusă? Ce să spunem despre faptul că în Italia, Franţa sau Anglia primele universităţi au apărut încă de la începutul secolului XII şi XIII? Dar Germania care a dat umanităţii atîta filosofie cît cinci sute de Rusii nu cuprind? Şi tot aşa…! Deja prezentul şi, mai ales, viitorul nu se mai clădesc, în spaţii spirituale, nici cît negru sub unghie după „marea cultură rusă”, dar şi după altele!

Acum Rusia politică îşi îndoctrinează mediatic proprii cetăţeni pregătindu-se de război, de un război pe care deja l-a şi declanşat în Ucraina, deşi nu l-a declarat oficial. Moldova este extrem de vulnerabilă nu doar pentru că are armată rusă de ocupaţie în Transnistria, dar şi pentru că guvernarea se teme efectiv să pună interdicţie asupra defetismului mediatic rusesc difuzat prin intermediul posturilor de televiziune şi radio ruseşti. Ruşii pot să pună embargou politic asupra a tot ceea ce este produs moldovenesc, iar guvernanţii, avînd justificare legală, în corespundere cu siguranţa şi securitatea statului, se tem să sisteze canalele ruseşti care propagă minciuna. Să le lase pe cele muzicale, să le lase folclorul!

Zilele trecute, ca o consecinţă a propagandei ruşilor împotriva a tot ceea ce este moldovenesc, îmi spune cineva cum îşi bat jos ruşii de moldoveni în scheciurile lor umoristice de la televiziuni. Zice-se că un antreprenor de construcţii se miră cînd îl aude pe un altul că vrea să-şi cumpere o macara, iar asta în condiţiile în care poate angaja nişte moldoveni care să facă treaba unei macarale.

Prin urmare, Rusia politică îşi ţine propriul popor în înapoiere şi îl hrăneşte cu false idealuri şi virtuţi, dar vrea ca şi popoarele care i-au fost cîndva vasale, în URSS, să rămînă la fel de înapoiate şi să i se supună necondiţionat. Cu toată armata de ocupaţie din Transnistria, cu tot şantajul politico-economic rusesc şi cel cu privire la bieţii moldoveni care lucrează în Rusia, extrem de mulţi moldoveni au început să vadă prea bine otrava din „binefacerile ruseşti”. Foarte mulţi moldoveni simpli au descoperit civilizaţia şi bunăstarea din UE la fel ca şi bogătaşii şi politicienii ruşi care-şi cumpără case de vacanţă în Europa şi îşi trimit copii la studii tot acolo.

Rusia vrea să interzică existenţa statului Republica Moldova, la fel cum acelaşi lucru îl doreşte Ucrainei, Georgiei şi celorlalte republici ex-sovietice. UE întreabă statele dornice de integrare ce doresc, de ce au nevoie şi le ajută efectiv, Rusia, însă, le dă ordine, cere supunere necondiţionată şi le atacă militar dacă vor să fie libere. UE observă dificultăţile statelor dornice de integrare, le consiliază şi le învaţă cetăţenii cum să-şi rezolve singuri problemele, fără sprijinul direct al statului, Rusia, însă, şantajează economic şi politic statele ex-sovietice în detrimentul cetăţenilor, spre a-i determina pe aceştia să se revolte, ca mai apoi la Putere să vină o guvernare care să le suprime toate drepturile şi să ducă statele respective sub controlul direct al Kremlinului.

Ţinînd seamă de zonele actuale de conflicte armate de pe Pămînt, care nu-s întîmplătoare, de cele care stau să răbufnească, de războiul neoficial declarat de Rusia Ucrainei, ajungem la concluzia că asistăm la declanşarea celui de Al Treilea Război Mondial. De această dată, Putin este substitutul lui Hitler, numai că proporţiile vor fi uriaşe. Mai devreme sau mai tîrziu, viitorul război necruţător şi inevitabil va fi nu doar militar, ci şi religios, între islamism şi creştinism. S-a ajuns în punctul tensionat în care viitorul Planetei va fi decis de o confruntare decisivă dintre creştinismul tolerant şi fundamentalismul islamic. Unde, ce şi cît va mai fi Rusia lui Putin atunci? Dar religiile? Dar omenirea, în general?