ROMÂNUL SUSPECTAT DE EBOLA A FOST DIAGNOSTICAT CU O ALTĂ BOALĂ

Precizările medicilor

Managerul Institutului "Matei Balş" din Bucureşti, Adrian Streinu-Cercel, a declarat, Luni, că românul suspect de infectare cu virusul Ebola este de fapt bolnav de malarie.

Bărbatul din Ploieşti suspectat iniţial de infectare cu virusul Ebola, după întoarcerea din Nigeria, are malarie şi a fost transferat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş", a anunţat, Luni, dr. Adrian Streinu-Cercel, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Ministerul Sănătăţii.

"A fost transferat (la "Victor Babeş" - n.r.), pentru terapie specifică. Starea lui este stabilă", a mai spus managerul de la "Matei Balş".

Un bărbat de 51 de ani suspectat că este infectat cu virusul Ebola a fost transferat, Duminică, de la Spitalul Judeţean din Ploieşti la Institutul Naţional "Matei Balş" din Bucureşti.

Adrian Streinu-Cercel a anunţat, Duminică seară, că "spre 99 la sută" se infirmă posibilitatea ca bărbatul din Ploieşti adus la această unitate sanitară să fie infectat cu virusul Ebola. Medicul a spus că bărbatul a făcut în Nigeria strict muncă de birou şi nu a putut intra în contact cu secreţii care să fi provocat Ebola.