RETINUT IN FLAGRANT DELICT, DUPA CE A PATRUNS INTR-UN LOCAL DIN SECTORUL BOTANICA

Un individ în vîrstă de 29 ani, domiciliat în Capitală, anterior judecat pentru acte de huliganism şi jafuri stradale, a fost încătuşat de către poliţiştii sectorului Botanica ai Direcţiei de Poliţie a Chişinău, după ce proprietarul unui karaoke – club a solicitat ajutor.

Potrivit informaţiilor constatate, individul a pătruns prin forţarea uşii de acces din termopan şi a încercat să scoată din aparatul de casă şi control mijloace financiare. Însă s-a activat sistemul de alarmă şi a intervenit proprietarul, solicitînd ajutorul ofiţerilor de sector. Individul s-a ascuns în local la intervenţia poliţiştilor, însă a fost depistat şi încătuşat.

Ulterior el a fost escortat în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, fiind reţinut pe un termen de 72 de ore. El este cercetat penal pentru tentativă de furt şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de pînă la 6 mii de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore, sau închisoare de pînă la 2 ani.

În acest context Poliţia Capitalei salută operativitatea victimei şi solicită agenţilor economici să-şi asigure corespunzător imobilele în gestiune.

Anastasia BORTA (curentul.md)