REALITATEA MOLDOVENEASCA PE SCURT-1 (8 august 2018)

Parlamentul se va convoca în sesiunea de toamnă la 3 septembrie 2018

Sesiunea de toamnă a Parlamentului va începe pe data de 3 septembrie 2018, potrivit unei dispoziții semnate de Președintele Parlamentului Andrian Candu. La începutul lunii septembrie, deputații își vor relua activitatea în organele de lucru ale Parlamentului. De asemenea, convocarea Parlamentului în ședință plenară se va efectua la propunerea Biroului permanent al Parlamentului, după pregătirea proiectului ordinii de zi. Sesiunea de primăvară s-a încheiat pe data de 27 iulie 2018.

 

Alte peste 20 de proiecte vor fi finanțate din fondul de dezvoltare al CNAM

Un număr de 22 de proiecte investiţionale vor fi finanţate din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM). Acestea au fost desemnate cîştigătoare dintr-un număr total de 58 de proiecte depuse în cadrul celei de-a doua ediţii din acest an a concursului de selectare a proiectelor investiţionale, desfăşurată în perioada 9-25 iulie.

 

Activitatea birourilor comercial-economice din cadrul misiunilor diplomatice va fi monitorizată de un grup de lucru

În scopul eficientizării și dinamizării activității birourilor comercial-economice din cadrul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale Republicii Moldova acreditate în străinătate, au fost stabiliți indicatori de performanță individualizați pentru evaluarea activității fiecărui birou. În acest sens, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, vor semna un Ordin comun cu privire la aprobarea indicatorilor.

 

Cetățenii R. Moldova, decedați în urma accidentului tragic din regiunea Kaluga, vor fi aduși astăzi acasă

Autovehiculul specializat pentru transportarea corpurilor neînsuflețite ale victimelor accidentului tragic din regiunea Kaluga, s-a pornit din Federația Rusă în drum spre Republica Moldova. Ofițerii IGSU însoțesc pe parcursul itenerarului autovehicolul cu cele 6 cadavre ale cetățenilor țării noastre. Potrivit informației IGSU, coloana cu cele șase cadavre ale cetățenilor moldoveni va ajunge astăzi în Republica Moldova. Cele patru persoane traumatizate, care se aflau la spitalul Sukhinichi, au fost externate și sînt transportate prin intermediul căii ferate cu ruta Moscova – Chișinău, fiind supravegheați de angajații SMURD.

 

Exporturile R. Moldova au crecut în prima jumătate a anului

Exporturile de mărfuri ale Republicii Moldova realizate în luna iunie 2018 s-au cifrat la 214,1 mil. dolari SUA, cu 4,0% mai puțin față de luna precedentă și cu 25,2% mai mult, comparativ cu luna iunie 2017. Potrivit datelor statistice, în perioada ianuarie-iunie 2018 exporturile de mărfuri au totalizat 1315,2 mil. dolari SUA, volum superior celui realizat în perioada corespunzătoare din anul 2017 cu 27,9%. Exporturile de mărfuri destinate țărilor Uniunii Europene dețin o cotă de 68,5% în total exporturi. Pe de altă parte, țările CSI au fost prezente în exporturile Moldovei cu o pondere de 15,8%.