REALITATEA MOLDOVENEASCA PE SCURT-1 (27 februarie 2019)

FMF a început vînzarea, în premieră, a abonamentelor la meciurile echipei naționale

Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) a pus în vînzare, în premieră, abonamente la toate meciurile de fotbal ale echipei naționale în preliminariile Campionatului European 2020. Procurarea lor va fi posibilă doar online pe site-ul tickets.fmf.md și al partenerilor Federației (iticket.md, mticket.md, fest.md). Politica de prețuri a fost păstrată ca și cea aplicată anterior în Liga Națiunilor UEFA. Prețul abonamentelor pentru cele 5 meciuri de pe teren propriu va fi: Categoria A - 400 lei, iar categoria B - 800 lei.

 

23 de bombe de la aruncător au fost descoperite lîngă o pădure

Un arsenal de 23 de bombe de la aruncător şi trei proiectile de artilerie, descoperite lîngă o pădure din Căuşeni, au fost lichidate de geniştii Armatei Naţionale. Potrivit şefului serviciului geniu, Adrian Efros, muniţiile au fost descoperite de localnici în pădurea de lîngă satul Plop-Ştiubei. Aceştia au alertat autorităţile şi au solicitat intervenţia militarilor. Muniţiile care datează din cel de-al Doilea Război Mondial au fost distruse de către genişti ai Batalionului „Codru” de la Negreşti în condiţii de maximă siguranţă.

 

Festivalul ”Zilele Creangă” va avea loc în R. Moldova și România

Cea de-a IX-a ediţie a Festivalului „Zilele Creangă”, care se va desfăşura pînă la 4 martie la Chişinău, Iaşi, Tîrgu-Neamţ și Pipirig, va începe miercuri, 27 februarie, în capitala R. Moldova. Directorul adjunct al Bibliotecii Naționale pentru Copii ”Ion Creangă”, Eugenia Bejan, coordonatorul festivalului în R. Moldova, a menționat că evenimentul va demara cu depunere de flori la bustul lui Ion Creangă de pe Aleea Clasicilor Literaturii Române din Grădina Publică ”Ștefan cel Mare și Sfînt”.

 

Peste 1750 de locuitori ai R. Moldova s-au îmbolnăvit de gripă de la începutul sezonului rece

Peste 1750 de locuitori ai R. Moldova s-au îmbolnăvit de gripă, iar alţi 28 au murit din cauza acestui virus de la începutul sezonului rece. Potrivit Ministerului sănătăţii, în perioada 01 octombrie 2018-24 februarie 2019, în ţară au fost înregistrate 1754 cazuri gripă şi 205667 cazuri de infecţii respiratorii acute. Totodată, în această perioadă s-au înregistrat 28 cazuri de deces, dintre care 26 confirmate cu prezența virusului gripal A(H1N1). Toate persoanele decedate nu au fost vaccinate împotriva gripei sezoniere.

 

Două scuaruri vor fi amenajate în sectorul Ciocana al capitalei

Pe parcursul acestui an, în sectorul Ciocana al capitalei vor fi amenajate două spații publice. Unul dintre ele este scuarul „Maria Drăgan”, cu viziune panoramică. Un alt scuar va fi amenajat pe bulevardul Mircea cel Bătrîn. Potrivit Primăriei municipiului Chișinău, cele două locații au fost selectate după ce, în urma unui sondaj, au acumulat cel mai mare număr de voturi din partea cetățenilor.