REALITATEA MOLDOVENEASCA PE SCURT-1 (24 octombrie 2018)

Zece persoane au fost reținute într-un dosar de corupție

Zece persoane au fost reținute în urma perchezițiilor desfășurate ieri la Curtea de Apel Chișinău, judecătoria Chișinău, sediul Centru, Procuratura municipală, precum și domiciliile suspecților. Acestea au fost efectuate într-un dosar de corupție. Potrivit Procuraturii Anticorupție, persoanele reținute sînt: trei judecători de la Curtea de Apel, doi magistrați de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, un procuror de la Procuratura municipiului Chișinău, un avocat, un asistent judiciar, un medic și o persoană fizică. Procuratura a specificat că, potrivit materialelor cauzei penale, judecătorii de la Curtea de Apel, precum și cei de la Judecătoria Centru, „ar fi pretins și primit sume de bani în proporții deosebit de mari pentru a emite decizii favorabile pe mai multe cauze penale aflate în examinare”.

 

Agenția Servicii Publice a inaugurat un nou centru multifuncțional

Agenția Servicii Publice a deschis Centrul Multifuncțional Criuleni. Oficiul va presta servicii publice după principiul ghișeului unic. Noul centru multifuncțional va deservi atît locuitorii din raionul Criuleni, cît și pe cei din raionul Dubăsari. ASP oferă cetățenilor peste 1000 de servicii.

 

R. Moldova participă la Forumul mondial de investiții

Deputatul George Mocanu participă la Forumul mondial de investiții de la Geneva. În cadrul evenimentului, 5 000 de delegați din 160 de țări discută despre provocările globale și investiții în era globalizării, economie digitală, tehnologiile blockchain și dezvoltarea durabilă, antreprenoriat și migrație. Forumul mondial de investiții al ONU are, în acest an, genericul ”Investind în dezvoltarea durabilă” și se desfășoară la Geneva în perioada 22-26 octombrie. Evenimentul reunește șefi de state și guverne, miniștri, parlamentari, lideri de afaceri și reprezentanți ai societății civile. Forumul generează strategii și soluții pentru provocările globale în materie de investiții și dezvoltare.

 

Mai mulți angajați din domeniul protecției sociale și culturii din capitală vor primi tichete de masă

Mai mulți angajați din domeniul protecției sociale și culturii vor beneficia de tichete de masă. Valoarea acestora va fi de pînă la 45 de lei. Decizia a fost aprobată de Consiliul Municipal Chișinău. Tichetele vor putea fi utilizate pentru procurarea produselor alimentare. Legea privind tichetele de masă a intrat în vigoare la începutul anului curent. Potrivit documentului, angajaţii din sectorul privat pot beneficia ca şi supliment la salariu de un bon în valoare de 45 de lei.

 

Misiunea OIM în Moldova a reconfirmat sprijinul pentru țara noastră

Dezvoltarea cadrului de cooperare dintre Republica Moldova și Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) a fost discutată în cadrul unei întrevederi a Secretarului general al Guvernului, Lilia Palii, cu noul șef al Misiunii OIM în țara noastră, Lars Johann Lonnback. În cadrul ședinței, oficialii au făcut un schimb de opinii privind cadrul de parteneriat, aspectele conexe domeniilor principale de colaborare, precum și dezvoltarea, prevenirea, protecția, facilitarea migrației și managementul migrației.