PRESEDINTELE IGOR DODON A AVUT O INTREVEDERE CU EPISCOPUL DE BALTI SI FALESTI, MARCHEL

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, întreprinde o vizită de lucru în zona de nord a țării în cadrul căreia va vizita orașele Bălți, Ocnița și Edineț, se va familiariza cu activitatea Zonei Economice Libere ”Bălți”, va vizita biserica din satul Grinăuți și cîteva familii longevive sau numeroase.

La Bălți, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, unul dintre cei mai cunoscuți și cu autoritate membri ai Bisericii Ortodoxe a Moldovei.

Șeful statului a discutat cu Episcopul Marchel despre situația socială și cea politică din țara noastră în ajunul alegerilor locale generale. Interlocutorii au fost unanimi în opinia că Moldova și poporul ei au nevoie stringentă de stabilitate, dezvoltare continuă, colaborare cu partenerii externi atît din Vest, cît și din Est, de protecția valorilor tradiționale și de sprijinul multilateral al familiei, iar în fruntea orașelor și raioanelor țării trebuie să fie oameni profesioniști, capabili să aibă grijă de fiecare persoană și de fiecare stradă din țara noastră.

La final, Igor Dodon i-a dorit Episcopului Marchel succese și ajutorul Domnului în activitatea sa pastorală.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova