PRESEDINTELE A AJUTAT LA IMPLINIREA VISURILOR A DOI COPII

Președintele Igor Dodon a ajutat la împlinirea visurilor a doi copii minunați: Cazacu Marcu din orașul Rezina, în vîrstă de 2 anișori și Victoria Șvarova de 11 ani, din Chișinău.

Marcu, acum 7 luni, a înghițit o baterie de mici dimensiuni care i-a făcut o gaură în esofag şi trahee. De atunci micuțul este internat prin spitale și alimentat doar prin sondă nazo-gastrică. În urma adresărilor și a consultaților la mai multe spitale din țară și de peste hotare, băiețelul a fost acceptat să fie operat la Spitalul pentru copii ”N.F.Filatov” din Moscova. Intervenția chirurgicală este programată pentru finele lunii ianuarie și costă 21 mii de dolari – o sumă enormă pentru familia Cazacu.

Președintele țării împreună cu Prima doamnă au decis ca din partea Fundației de Binefacere ”Din Suflet” să suplinească suma necesară pentru intervenția chirurgicală, să acopere cheltuielile de cazare și transport ale însoțitorilor, precum și de reabilitare ale copilului.

De asemenea, în urma adresării către Președinte a Victoriei Șvarova, care și-a dorit mult să primească un pian în timpul sărbătorilor de iarnă, astăzi, șeful statului a oferit suportul necesar pentru procurarea acestuia.

Victoria este foarte talentată și a ocupat mai multe locuri de frunte în cadrul unor concursuri naționale și internaționale, dar pentru a se afirma plenar în domeniul respectiv, are stringentă nevoie de un pian pe care părinții nu au posibilitatea să-l procure. Igor Dodon i-a urat fetiței succes în promovarea imaginii Republicii Moldova pe marile scene ale lumii.

“Fundația ”Din Suflet” va fi mereu alături de cei care au nevoie de sprijin”, a subliniat șeful statului.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova