POLITIA A IDENTIFICAT AUTORUL OMORULUI PRODUS IN CAPITALA ACUM CITEVA ZILE

Poliția a identificat autorul omorului produs acum cîteva zile în sectorul Botanica al capitalei, atunci cînd o femeie a fost găsită fără suflare într-un automobil.

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a declarat duminică, 14 iunie, că autorul omorului a fost identificat în seara zilei de ieri și a fost dat în căutare. Năstase a dat asigurări că bărbatul va fi reținut „cît de curînd” și va fi deferit justiției.

Potrivit șefului Direcției combaterea crimelor grave din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, Igor Zglăvuță, autorul crimei este un bărbat în vîrstă de 40 de ani. Acesta a fost anterior judecat în Federația Rusă inclusiv pentru omor și în R. Moldova pentru jaf. Zglăvuță a mai adăugat că victima a fost strangulată. Aceasta avea echimoze la mîini, ceea ce, potrivit oamenilor legii, denotă că femeia a opus rezistență. Femeia a lăsat în urmă doi copii.

Năstase a afirmat că operațiunea de identificare a făptașului a fost una complexă și complicată, inclusiv din cauza că nu există o evidență centralizată a tuturor camerelor video instalate în R. Moldova și în special în municipiul Chișinău. Din aceasta cauză, polițiștii au pierdut timp în încercarea de a identifica toate camerele video de pe traseul pe care s-a deplasat făptașul.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru omor intenționat al unei persoane săvîrșit cu premeditare și din interes material.