PÎNĂ ÎN 2018 URMEAZĂ SĂ FIE ÎMPĂDURITE CEL PUŢIN 13 MII HA DE PĂMÂNT DEGRADAT

Planul naţional de extindere a suprafeţelor cu vegetaţie forestieră pentru anii 2014-2018, aprobat de către Guvern în şedinţa din 15 ianuarie, prevede sădirea copacilor pe o suprafaţă de minimum 13 mii de hectare. Costul estimativ al acţiunilor prevăzute se ridică la aproape 300 de milioane de lei.

Potrivit unui comunicat de presă al executivului, au fost operate modificări la Legea privind protecţia aerului atmosferic, prin care se interzice fabricarea, importul, comercializarea şi folosirea în procesele tehnologice a unor materiale de construcţie care conţin azbest, plumb, arsen şi alte substanţe recunoscute drept nocive conform convenţiilor internaţionale în domeniu.

În plus, au fost operate modificări la hotărârea Guvernului privind lista-tip a lucrărilor şi locurilor de muncă cu condiţii grele de muncă şi deosebit de grele, vătămătoare şi deosebit de vătămătoare, pentru care salariaţilor li se stabilesc sporuri de compensare. Astfel, angajaţilor Agenţiei Naţionale de Reglementare a Activităţilor Nucleare şi Radiologice li se va acorda un spor de 2,3% la alocaţia bugetară anuală prezentă, munca efectuată de către aceştia fiind inclusă pe lista lucrărilor atribuite la condiţii de risc pentru sănătate.

Sursa: IPN