PEDEPSE DE OPT SI NOUA ANI DE INCHISOARE PENTRU CONTRABANDA SI TRAFIC DE DROGURI

Trei bărbați, cu vîrste cuprinse între 32 și 64 de ani, au fost condamnați la opt și nouă ani de închisoare, pentru contrabandă și trafic de droguri. Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), membrii grupului sînt acuzați că au trecut ilegal frontiera de stat cu aproape două milioane de lei pentru introducerea în țară a circa 140 kg de hașiș din Spania, drogurile fiind ulterior transportate pentru comercializare în Rusia.

Doi dintre condamnați sînt tată și fiu, tatăl fiind fost ofițer de urmărire penală. Potrivit materialelor cauzei, membrii grupului colectau bani de la diferite persoane pentru cumpărarea drogurilor din Spania. După ce complicii livrau banii destinatarilor spanioli, fostul ofițer de urmărire penală se deplasa în Spania pentru a aduce drogurile. Marfa era împachetată și ascunsă în cutii de detergenți, în microbuze care transportau colete din străinătate.

Bărbații au fost reținuți în iarna anului 2015. La solicitarea procurorilor, au fost confiscate două mijloace de transport estimate la aproximativ două milioane de lei, iar drogurile în urma perchezițiilor au fost distruse. Instanța de judecată a refuzat solicitarea procurorilor de confiscare și celor șase bunuri imobile care aparțineau unuia din inculpați.

Sentința este cu drept de atac la Curtea de Apel Chișinău. Potrivit PCCOCS, procurorii vor contesta sentința, atît în ceea ce privește blîndețea pedepsei, cît și refuzul de confiscare a bunurilor imobile.

Sursa: IPN