ORASUL VINULUI SE VA EXTINDE IN SCUARUL CATEDRALEI „NASTEREA DOMNULUI”

Ziua Națională a Vinului va fi organizată și anul acesta în primul weekend din luna octombrie, pe 5 și 6 octombrie. Însă startul sărbătorii va fi dat cu o săptămînă mai devreme de vinăriile din țară. Acestea își vor deschide ușile pentru oaspeți începînd cu 28 septembrie și pînă pe 13 octombrie. În premieră, pe 5 și 6 octombrie, Orașul Vinului se va extinde dincolo de Piața Marii Adunări Naționale, cuprinzînd scuarul Catedralei mitropolitane „Nașterea Domnului”, care va găzdui Școala Vinului și Curtea Țărănească.

Potrivit Oficiului Național al Viei și Vinului, inaugurarea oficială a evenimentului va fi marcată de o horă imensă în Piața Marii Adunări Naționale și o paradă neordinară de prezentare a tuturor vinificatorilor prezenți la sărbătoare. Scena va fi amenajată pe strada pietonală Eugen Doga. Vor evolua artiști autohtoni și de peste hotarele țării.

Contactată de IPN, Daniela Donțu, expert media și branding al ONVV, a declarat că accesul la Ziua Națională a Vinului este gratuit, însă vizitatorii vor putea procura, ca și în anii precedenți, carnetului degustătorului. Carnetul include 12 tichete pentru 12 degustări, un tichet pentru reduceri la materialele promoționale și un abonament cu care vor putea circula gratuit în transportul public municipal.

Prețul carnetului degustătorului este de 200 de lei dacă este achiziționat pînă la eveniment, iar în ziua evenimentului va putea fi procurat cu 250 de lei. Carnetele vor fi puse în vînzare de săptămîna viitoare.

Ziua Națională Vinului a fost instituită în 1990 și se sărbătorește anual din 2002.

Sursa: IPN