OPT LOCALITĂŢI AU RĂMAS FĂRĂ CURENT ELECTRIC ÎN URMA PLOILOR

Opt localităţi din raioanele Străşeni, Criuleni şi Cimişlia au rămas fără curent electric în urma ploilor din seara zilei de miercuri.

Diana Ţurcanu, ofiţer de presă la Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, a menţionat că vîntîntul de pe 22 mai a deteriorat parţial şi acoperişurile a 19 case de locuit din satul Ustia, raionul Dubăsari.

“Terenuri agricole şi gospodării înnămolite au fost înregistrate în trei localităţi din raionul Străşeni, dar şi în raionul Dubăsari. La faţa locului, au intervenit echipele de salvatori şi pompieri locale, care au pompat apa din gospodării cu motopompele mobile. Comisiile locale pentru situaţii excepţionale urmează să estimeze pagubele, precum şi suprafeţele afectate", a spus Ţurcanu.

Conform sursei citate, ploaia şi vîntul au afectat şi capitala. Doi copaci au căzut peste două automobile pe b-dul Ştefan cel Mare şi pe str. Otovasca. Copaci doborîţi au mai fost înregistraţi pe străzile Petricani, L. Tolstoi, S. Rădăuţanu, A. Russo, M. Eminescu şi Munceşti.

Potrivit datelor SPCSE, ploile din ultimele zile au afectat peste 24 de hectare de porumb şi 87 ha de livezi, în satele Ţibirica şi Buda, raionul Călăraşi. Culturi compromise s-au înregistrat şi în satul Mihailovca, raionul Sîngerei, pe o suprafaţă de 35 ha de semănături, iar în satul Dolinnoe, raionul Criuleni - 11 ha de livezi.