ODATA…

Mai deunăzi m-am certat cu băiatul meu. Cu băiatul meu, despre care îmi place sa vorbesc că e iubirea mea cea mare. Deci, noi ne-am certat, ne-am scuipat, ne-am mîrşăvit şi la urmă ne-am pupat.

Eu l-am numit „knopka”, el pe mine – „mămicuţa”. Supărări de acest fel am mai avut şi cred că încă o să avem multă vreme înainte.

Şi l-am iertat. Pentru că: odată copilul meu o să crească mare. Şi va trebui să înţeleagă multe lucruri. Cum ar fi, bunăoară, că mirosurile sînt foarte individuale. Să zicem aşa, să-i aleg eu ciorapii, cămăşile, deodorantul etc. Iar pe urmă, va apărea alta, care îi va spune că nu aşa ar trebui să-i miroase picioarele şi subsuorile. Asta e doar minimul, pentru că maximul e şi mai dur.

Azi, este vorba doar de o situaţie, unde mama e superînţelegătoare. Care adoarme mai tîrziu şi le ştie pe toate. Ea e obişnuită să-şi controleze emoţiile, să fie stăpînă pe sine. Ea e în stare să înfrunte orice obstacol al vieţii. Dar cînd îi frîngi inima, ea are nevoie de mult timp pentru a-și reveni. În astfel de momente ea devine vulnerabilă, se pierde în tristeţe şi melancolie.

Atunci cînd răneşti o femeie puternică, ea îşi analizează priorităţile. O provoci să se gîndească cum a reușit să-i permită unei mizerii să-i invadeze viaţa. O faci să vadă clar perspectivele relaţiilor cu oamenii, în aşa mod, ca să aprecieze oamenii fideli şi cei de alături.

Atunci cînd răneşti o femeie puternică, îi vezi adevărata ei putere. Vei observa că ea va pleca fără a se certa, fără strigăte şi emoţii aprinse. Ea va pleca cu mult respect faţă de sine. Iar privind-o, te vei întreba: de ce ii permiţi să plece? De ce nu eşti în stare să o ţii aproape? Oare o meriţi? Atunci cînd răneşti o femeie puternică, o pierzi pentru totdeauna. Vei fi şters din lista ei de prieteni. Numele tău nu va mai exista în agenda ei telefonică. Vei face parte doar din trecut. Vei rămîne în zilele ce au fost cîndva, şi nu vei mai prezenta importanţă în zilele ce vor veni.

Astfel, îi permiţi să înainteze, să decidă singură ce vrea de la o relaţie. Îi oferi posibilitatea să analizeze toate variantele. Să găsească ceea ce i se potriveşte, şi mai cu seamă, să se regăsească pe sine.

Atunci cînd răneşti o femeie puternică, o ajuţi să devină și mai puternică.

Lilia GRUBÎI