O SĂRBĂTOARE LUMINOASĂ LA CENTRUL EDUCAŢIONAL PENTRU COPII AL INSTITUTULUI ONCOLOGIC

Prim-ministrul interimar Iurie Leancă a efectuat, pe 3 mai, o vizită la Centrul educaţional pentru copii al Institutului Oncologic, a informat Biroul comunicare şi relaţii cu presa de la Guvern.

În cadrul evenimentului, Iurie Leancă a discutat cu copiii, i-a felicitat cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşte şi le-a oferit cadouri.

”Vă doresc să aveţi parte de sărbători pline de sentimente de bucurie. Paştele este o sărbătoare luminoasă, plină de emoţii pozitive. Sper să vă placă cadourile pe care vi le-am adus”, a spus Iurie Leancă.

La rîndul lor, micuţii i-au dăruit Prim-ministrului interimar un bibelou în formă de ou încondeiat şi o felicitare, ambele lucrate manual. Copiii au avut parte şi de un spectacol susţinut de Teatrul ”Licurici”.

Ulterior, Iurie Leancă şi Victor Cernat, directorul Institutului Oncologic, au vizitat secţiile renovate ale spitalului şi saloanele dotate cu cinci boxe destinate pentru tratament intensiv. Angajaţii Centrului i-au spus Premierului interimar că condiţiile de aici sînt foarte bune, copiii avînd şi posibilitatea să facă lecţii de matematică, limba română, arta plastică etc. La momentul actual, în Centrul educaţional pentru copii al Institutului Oncologic sînt internaţi circa 50 de copii. Centrul este finanţat de Austrian Development Cooperation şi UNESCO şi a fost fondat în cadrul proiectului ”Speranţa pentru copiii din Moldova. Centrul educaţional pentru copii cu spitalizare de lungă durată în cadrul Institutului Oncologic”. Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşti, cadouri din partea Prim-ministrului interimar au primit, pe 2 mai, şi copiii de la Şcoala internat din Cărpineni.