MOSIA LUI PLAHOTNIUC, RM, INTRE DA SI NIET

Statul, care „subvenţionează” protestele

Recent, la emisiunea „Alb şi Negru” a portalului informaţional Unimedia, Gheorghe Cavcaliuc, șeful interimar al Inspectoratului General de Poliție, a sugerat clar că cetățenii RM contribuie financiar la protestele Platformei DA din Piața Marii Adunări Naționale. Despre celelalte două nu a suflat nici o vorbă. Cheltuielile acestea, care zice că sunt de milioane de lei, ar reprezenta orele muncite suplimentar de către polițiștii care asigură ordinea publică la aceste proteste.

Aşa o fi, dar cîte milioane a aruncat pe geam MAI doar prin mobilizarea inutilă a acelui număr impresionant de poliţişti aduşi din toată ţara numai în ziua de 4 Octombrie? Dar cîţi bani aruncă în vînt MAI păzind inutil sutele de funcţionari bugeto-fagi din Parlament, Preşedinţie şi Guvern? Cîţi bani iroseşte MAI asigurînd „protecţia încurajatoare” a lui Renato Usatîi ori de cîte ori acesta are nevoie să-şi subordoneze efectiv trupele de Poliţie la propriile-i proteste? Aici amintesc de scena dezonorantă şi revoltătoare din ziua cînd i s-a ridicat imunitatea lui Vlad Filat, cînd Usatîi, nestingherit de numeroşii poliţişti, verifica inclusiv maşinile MAI în căutarea lui Filat. Aveam impresia că Poliţia era dornică să vadă cum Usatîi îl linşează pe acesta.

Nu-i aşa că toţi aceşti bani, nu şi cei invocaţi în cazul protestelor Platformei DA, ar contribui la dotarea Poliţiei şi angajarea de cadre suplimentare prin restructurarea multor trîntori din Parlament, Preşedinţie, Guvern etc.?

Cîte instituţii ale statului şi private ne înregistrează convorbirile telefonice?

Acelaşi Gheorghe Cavcaliuc afirmă că Inspectoratul General de Poliție poate înregistra convorbiri telefonice ale tuturor cetățenilor Republicii Moldova, cu excepția celor care dispun de imunitate, dacă este emis un ordin de judecată care permite acest lucru. Aşadar, pe lîngă MAI, moldovenilor le mai pot înregistra convorbirile telefonice SIS, Procuratura, CNA, probabil Serviciul de informaţii al MAN şi cine mai ştie cîte…! Pe lîngă astea, există bănuiala bine întemeiată că şi Vladimir Plahotniuc are un serviciu propriu de interceptare. Dar Usatîi? Dacă nu Plahotniuc îi furnizează interceptările telefonice ilegale, înseamnă că şi el are un astfel de serviciu.

Prin urmare, se pare că cetăţenii acestei ţări sunt cei mai interceptaţi din lume, mai rău decît în Coreea de Nord! Stat multipoliţienesc şi mafiot în toată regula! Dacă-i aşa, atunci de ce să nu ne poată intercepta şi Ministerul (NE)Educaţiei lui Fusu, ca să constate dacă ne abuzăm sau nu copiii, Ministerul Mediului Prost, ca să afle la timp Valeriu Munteanu cînd face cineva pipi sau caca în parcuri, Primăria lui Chirtoacă, ca primarul să fie sigur că cei care aduc mita nu organizează vreun flagrant, Ministerul Sănătăţii, ca să se asigure dacă moldovenii pot transmite SIDA şi prin telefon, Ministerul (IN)Culturii, ca să-i pedepsească pe cei care îndrăznesc să-şi imaginete că sunt mai culţi decît Ghimpu, Chirtoacă şi, mai ales, Plahotniuc şi tot aşa!

Banii româneşti, pentru popor sau pentru un „anumit” Guvern?

Premierul penal al României, Victor Ponta, a declarat că România nu va acorda creditul de 150 de milioane de Euro Republicii Moldova dacă la Chişinău va veni un Guvern anti-european de orientare pro-rusă.

Iată ce a declarat Ponta: „Cu siguranță că vom anula acordul. Nu ne obligă nimeni. Este un drept al nostru. Prima tranșă va fi acordată după ce vom primi un raport cu privire la încheierea negocierilor cu FMI, iar a doua va fi acordată după semnarea unui acord cu FMI. Avem relaţii directe cu mai mulţi politicieni de la Chişinău, inclusiv cu Marian Lupu şi Mihai Ghimpu. Am vorbit şi cu Iurie Leancă. Leancă nu va fi alături de socialişti. Unica alternativă înseamnă haos, să ne întoarcem cu ani în urmă, cînd la guvernare se afla PCRM. Mesajul nostru este foarte clar – noi sprijinim coaliţia pro-europeană, doar că trebuie să rămînă pro-europeană, pro-românească şi să implementeze reforme”.

Mincinosul penal Ponta a ştiut de la început că aceşti bani nu vor ajunge la Chişinău. Observaţi cum se ascunde după degete cînd spune că prima tranşă a împrumutului va fi acordată numai după ce se vor încheia negocierile RM cu FMI, iar a doua după semnarea Acordului cu FMI, iar asta este o boală atît de lungă încît bugetarii vor rămîne curînd fără salarii, iar sărbătorile de Iarnă le vor întîmpina cu un post negru şi prelungit încît se vor plimba tîrîş prin faţa bogatelor biserici ale patriei. Păcat de medici profesori şi pensionari, căci funcţionarii bugetari ai „aristocraţiei de stat” vor fi cumva protejaţi!

Problema care i se pune lui Ponta este următoare: măi, tovarăşe penal de Stînga, ai decis ca banii româneşti să nu fie acordaţi întreg poporului moldovenesc, ci doar unui anumit Guvern, care-i musai să fie şi pro-românesc, cu Ghimpu în frunte?

Ponta a ştiut de la bun început că aceşti bani nu au cum, tehnic, să ajungă în RM, dar ştiind foarte bine că aici va veni la Putere Stînga, aruncă minciuna-condiţie că împrumutul nu poate veni nici din cauză că ar putea să nu mai funcţioneze un Guvern dorit de Bucureştiul lui. Mită-şantaj în toată regula! (M.C.)