MOLDOVA, PRIN OCHII JURNALISTILOR DE LA VOGUE: IATA CE AU SCRIS DESPRE VINURILE NOASTRE

Vinurile moldovenești au fost prezentate într-un material amplu în celebra revistă internațională Vogue.

Celebra revistă Vogue a publicat un material amănunțit despre vinurile din Moldova. Reportajul este intitulat „De ce Moldova este o destinație vinicolă despre care merită să știi acum".

„Aflată între România și Ucraina, Moldova este una dintre cele mai puțin vizitate țări, dar acest lucru se schimbă rapid datorită turismului vitivinicol. Vinul este seva Moldovei", așa începe materialul autoarea reportajului.

Autoarea a scris despre mai multe vinării din Moldova care au ajuns să fie cunoscute în lume datorită calității. La fel, aceasta se referă și la bucătăria noastră tradițională, dar și la locurile pitorești care pot fi vizitate în Moldova.

„Vinul este seva Moldovei. Strugurii se cultivă aici de secole. Este țara cu cel mai mare teren agricol destinat podgoriilor", se spune în materialul semnat de Alia Akkam.

Jurnalista a mai remarcat că vinul s-a dovedit a fi o cale pentru recunoașterea meșteșugului moldovenesc în alte domenii, chiar și în fashion, făcînd referire la branduri autohtone de haine care au adoptat motive populare.

„Știu că nu va dura mult pînă cînd vinul moldovenesc va începe să apară frecvent pe liste de vinuri în diverse state", a mai scris jurnalista.

Vogue este o revistă americană de modă cunoscută în întreaga lume. Aceasta a fost înființată în anul 1892.

Sursa: sputnik.md