MESAJ DE FELICITARE AL MINISTRULUI TEHNOLOGIEI INFORMAŢIEI ŞI COMUNICAŢIILOR, PAVEL FILIP CU OCAZIA ZILEI MONDIALE A POŞTEI

Serviciile poştale reprezintă suportul necesar pentru o comunicare fără frontiere, libera circulaţie a informaţiilor, mărfurilor şi mijloacelor băneşti. În fiecare an, în lume, sectorul poştal distribuie circa 450 de miliarde de scrisori şi colete. Acest indice include şi contribuţia lucrătorilor Î.S. „Poşta Moldovei”, care, timp de un an, distribuie aproape 55 milioane de scrisori şi colete în ţară şi în străinătate, 21 milioane de ziare şi reviste, pensii şi indemnizaţii. În 2012, cifra de afaceri a înterprinderii a depăşit 330 mln lei, în creştere cu 8% faţă de anul precedent.

Un serviciu poştal eficient este o parte importantă a sectorului de comunicaţii. În prezent, Î.S. „Poşta Moldovei” parcurge o etapă de ample reforme. Obiectivele stabilite vizează sporirea calităţii serviciilor prestate, menţinerea viabilă a reţelei poştale, sporirea volumului de trimiteri poştale, implementarea serviciilor noi prin utilizarea tehnologiilor avansate.

Un obiectiv aparte este obţinerea dreptului de prestare a serviciilor financiar-bancare şi de efectuare a transferurilor băneşti în valută străină. Legea cu privire la serviciile de plată şi moneda electronică, acordă Î.S. „Poşta Moldovei” acest drept şi odată cu obţienerea licenţei va da posibilitate cetăţenilor noştri, în special celor din localităţile săteşti, să beneficieze de serviciile financiar-bancare prin intermediul oficiilor poştale. Totodată, aceasta ne va permite să dezvoltăm în continuare infrastrutura poştală, să implementăm inovaţii informaţionale şi să automatizăm integral locurile de munca a salariaţilor.

Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor va acorda sprijinul necesar atît pentru promovarea cadrului normativ, ajustat la standardele europene, cît şi pentru implementarea de noi tehnologii şi servicii de comunicare, care vor contribui la dezvoltarea comunicaţiilor în ţara noastră.

Cu prilejul Zilei mondiale a poştei şi Zilei lucrătorului poştal, sărbătorite pe data de 9 octombrie, am deosebita plăcere să aduc cele mai sincere felicitări tuturor angajaţilor Întreprinderii de Stat „Poşta Moldovei”. Apreciez devotamentul celor peste 5 mii de lucrători poştali care, indiferent de condiţiile vremii, de anotimp sau de distanţa pe care o au de parcurs, lucrează zi de zi întru facilitarea comunicării între oameni.

Vă urez multă sănătate, bucurii în familii, succese şi recunoştinţa oamenilor cărora le treceţi pragul.

Cu respect,

Pavel FILIP,
Ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor