Lume, lume, sa-l pazim, ca ca Candu nu gasim!

Pamflet aruncat în curul proeuropean al Parlamentului SRL al RM

Autor: Mihai CONŢIU, cel de pe vremuri şi cel din zilele voastre

După ce Mihai Ghimpu i s-a adresat lui Dumnezeu cu „Măria Ta”, ameninţîndu-l că se va închina cu ambele mîini în faţa bi-Dumnezeilor lui, ajungem şi noi, a mirare, să ne închinăm cu mîna stîngă în faţa altui Dumnezeu, care-i întruchipat în Andrian Candu, pus preşedinte supus al Parlamentului de către naşul lui de cununie, Vladimir Plahotniuc. „O dată vede naşul puţa miresei”, spune o vorbă din poporul românesc, fără să ştiu dacă şi pe la moldoveni circulă din gură în gură. Zicătoarea, nu puţa miresei!

Vai, respectabili moldoveni pudici, iarăşi am descălecat de pe vorbele academice şi cele conformiste agreate de voi! Îmi cer scuze! Totuşi, pentru că suntem într-o situaţie coibilă, permiteţi-mi să deschid prohabul DEX-ului ca să pot pătrunde mai lesne prin detectorul de metale cu care banda, pardon, garda de corp a lui Candu mă caută şi-n gaura fundului sau în sfincter (ştiţi voi cei acela – canalul pluii!).

Citesc în ziarul „Expresul” din Ungheni că tovarăşul proeuropean Andrian Candu şi-a plimbat preţiosul trup la un fel de întrevedere publică, cu cetăţenii, la Consiliul raional Ungheni. Iată ce scrie ziarista Veronica Gorea despre cum i-a fost protejat corpul fizic al lui Candu, un corp care, ca al tuturor, are nevoie de mîncare, să râgâie, să tragă pîrţuri, să meargă la WC, să iubească animalic sau, în cazul lui, să cadă din gînduri de frica naşului:

Măsuri de securitate fără precedent la Consiliul raional Ungheni. Cei care au venit, pe 11 Iulie, la întîlnirea cu președintele Parlamentului, Adrian Candu – e vorba de primari, funcționari publici, consilieri – au trebuit să treacă o verificare aprigă înainte de a intra în sala de ședințe. Li s-au verificat gențile, sacoșele sau ce mai aveau în mînă. Au trecut și prin detectorul de metale. Reporterului ”Expresul” i-au cerut pînă și să prezinte aparatul de fotografiat, să facă, în prezența responsabililor de securitate, și cîteva poze, fără să explice de ce. Mai mult decît atît, la un moment dat, i s-a cerut să șteargă o fotografie pe care se vedea fața unui membru al pazei de corp a președintelui Parlamentului. La exact ora 10.00, ușile din sala de ședință s-au închis, iar cei care au întîrziat au fost controlați după ușă.
Pentru securitatea președintelui, în sală au fost observate cel puțin șase persoane, probabil, din paza de corp a oficialului. Este pentru prima oară în ultimii ani, cînd cineva din conducerea Republicii Moldova este păzit cu atîta ardoare. Cel puțin, detectoare de metale în ușă nu fuseseră instalate anterior nici măcar la întîlnirile cu președinții Republicii Moldova, fie că era vorba de Petru Lucinschi sau Vladimir Voronin.”

Acum înţelegeţi de ce suntem o ţară strîmbă, de ce am ajuns curul Europei din cauza unor maimuţoi politici, care se cred erecţia sublimă a Statului moldovenesc, la a cărei penetrare moldovenii sunt obligaţi să geamă de plăcere cînd sunt violaţi, ca să uite de foame? Dacă a ajuns să fie păzit ca şi naşul lui, vă daţi seama în cîte căcaturi interlope este implicat?