Minighid

Cum să pierzi vremea la muncă FĂRĂ să dai de bănuit

Hai să recunoaştem, programul clasic de la 9.00 la 17.00 înseamnă 8 ore de muncă, fără drept de apel, iar unii oameni pur şi simplu nu sunt făcuţi pentru asta. De aceea, există posibilitatea de a pierde timpul la locul de muncă, dar mulţi oameni se tem să nu fie prinşi şi concediaţi. Există însă o linie fină între a munci prea mult şi a munci prea puţin. Mai jos sunt cîteva metode populare prin care oamenii se prefac că muncesc aproape zi de zi.

Pentru a fi un pierde-vară timp eficient, va trebui să înveţi cum să leneveşti într-un mod isteţ, altfel vei fi dat afară, potrivit CollegeHumour.

Bea. Bea ca şi cum viaţa ta depinde de asta

Apă, cafea, ceai. Bea orice. Şi în cantităţi mari. Băuturile te vor face să urinezi mai repede şi mai des. Nimeni nu  poate da vina pe tine pentru lipsa ta de control asupra vezicii urinare. Şi numai un şef extrem de insensibil ar ţipa într-adevăr la tine. Deci, foloseşte asta în avantajul tău. Nu te grăbi. Bărbaţii pot chiar urma rolurile feminine şi să stea pe colac. Nu te grăbi. Pisoarele au fost construite pentru viteză. Nu trebuie să fii jefuit de acest timp preţios. Timp pierdut: între 30 secunde şi 3 minute la fiecare utilizare!

Spală-te foarte riguros pe mîini

După ce ai terminat cu toaleta, rezervă un pic de timp suplimentar pentru a curăţa bine mîinile. Asigură-te că sunt cît se poate de curate. Prea mulţi oameni se grăbesc la această etapă sau chiar o ignoră complet. Un timp de spălat mîinile suplimentar atrage suspiciuni minime. Timp pierdut: 15 până la 30 de secunde pentru fiecare spălare!

Fii "organizat"

De-a lungul săptămînii, umple-ţi biroul cu o mulţime de chestii nefolositoare şi fă cît mai multă dezordine. Apoi, în după-amiaza zilei de vineri sau în dimineaţa zilei de luni, spune că ţi-ai rezervat timp pentru a-ţi curăţa biroul. Acum poţi începe aranjarea markerelor în funcţie de culoare, reîncărcarea hîrtiei în printer, precum şi reorganizarea dosarelor. Timp pierdut: 20 de minute până la o oră în fiecare săptămînă!

Umple calculatorul cu programe şi viruşi 

Încarcă-ţi computerul cu de toate. Descarcă o grămadă de spam inutil şi fişiere virusate. Deşi îţi poate strica noul PC, ei bine, asta e ideea. Apoi stai confortabil şi priveşte cum computerul tău se mişcă din ce în ce mai încet. Dacă şeful tău se plimbă prin zonă, poţi să te plîngi cu voce tare: "La naiba cu el de calculator." Uită-te cum el rîde şi este de acord cu tine. Oferă-i acel zîmbet crispat şi te va lăsa în pace. Pentru un plus de efect, ţipa şi înjură computerul. Apoi prefă-te enervat şi deschide o carte în timp ce aştepţi să ţi se încarce ecranul sau în timp ce dai un restart. Timp pierdut: 30 de minute până la o oră pe zi!

Foloseşte isteţ internetul

O gafă că amator este să navighezi pe Internet pe calculatorul companiei. Aceasta este o greşeală, deoarece poate duce la concediere. Nu folosi calculatorul pentru a descărca noua piesă Kelly Clarkson în format MP3 sau pentru a sta pe Facebook. În schimb, foloseşte în mod legitim Internetul pentru afaceri. Ai nevoie de numărul de telefon sau adresa unui client din partea cealaltă a oraşului? Nu economisi timpul folosind cartea aia de telefoane sau agenda. Pierde timpul în căutarea acestuia pe internet. În acest fel, poţi dovedi şefului că ai lucrat, în timp ce pierzi timp preţios. Timp pierdut: între 5 şi 30 de minute pe zi!

Şedinţe. Şedinţe. Şedinţe

Du-te la fiecare întîlnire la care poţi participa. Cei mai mulţi oameni ştiu că şedinţele mănîncă o mulţime de timp la birou aşa că foloseşte-le în avantajul tău. Ai fi şocat de cît de mulţi oameni profită de aceste posibilităţi de aur. Doar stai jos, dai din cap de cîteva ori, şi începi să-ţi planifici vacanţa în timp ce alţi oameni dezbat diverse probleme în jurul tău. Timp pierdut: aproximativ 40 de minute la o întâlnire. Participă la 2-3 şedinţe pe săptămînă!

Trage un pui de somn

Eşti obosit. Ai nevoie de un pui de somn. Dar chiar şi cel mai experimentat pierde-vară trebuie să fie foarte precaut atunci cînd vine vorba de somn. Somnul poate fi foarte periculos dacă eşti prins în fapt.

Încearcă asta: Du-te într-o zona semi-aglomerată şi pregăteşte-ţi scena. Aruncă pe jos cana plină de cafea sau împinge scaunul deoparte, etc. Apoi întinde-te pe jos şi dormi. Ideea este să faci să pară ca şi cum ai leşinat de la o comoţie sau un spasm brusc. Ai o scuză pregătită şi insistă să nu fii trimis acasă. Nu face asta prea des şi nu sforăi. Te va da de gol.

Sursa: RTV.NET