LICENTA UNEI COMPANII DE FURNIZARE A SERVICIILOR TV A FOST SISTATA

Compania Focus-Sat a fost sancţionată ieri prin decizia instanţei de judecată cu o amendă în mărime de 400 unităţi convenţionale (8000 de lei) şi privarea de dreptul de furnizare a serviciilor de comunicaţii electronice pe un termen de şase luni.

Serviciul de presă al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) precizează că hotărîrea respectivă a fost emisă de către Judecătoria Centru şi menţinută prin decizia Curţii de Apel Chişinău din 2 februarie. Decizia, care este irevocabilă, a fost remisă ANRCETI luni, 2 februarie 2015.

Judecătoria Centru a emis hotărîrea în rezultatul examinării procesului verbal cu privire la contravenţie, întocmit de specialiştii autorităţii de reglementare în luna iulie 2014. În urma verificărilor s-a constatat că ÎM ”Focus – Sat” SRL nu a respectat prescripţia ANRCETI privind remedierea încălcării obligaţiilor stabilite în condiţiile de autorizare generală.

Prescripţia a fost emisă urmare a autosesizării ANRCETI după ce au parvenit mai multe adresări de la abonaţii companiei. Aceştia s-au plîns că nu este asigurată calitatea furnizării serviciului TV şi că au fost puşi în imposibilitatea de a contacta reprezentanţii serviciului clientelă al acestei companii pentru a reclama probleme ce ţin de calitatea serviciilor, dar şi de achitare pentru serviciile utilizate.

Sursa: Moldpres