Curtea de Conturi a recomandat CCA să fie mai dur cu răuplatnicii

Curtea de Conturi (CCRM) a recomandat Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) să evite acumularea datoriilor din taxele care trebuie plătite de radiodifuzori. CCRM a audiat, pe 15 martie, un raport de audit pe marginea activităţii Consiliului în anul 2012.
Potrivit auditorului public Aurel Chiosa, care a prezentat concluziile raportului, CCA şi-a asimilat fondurile în proporţie de 93,7%, nu şi-a înregistrat terenul aferent şi a acumulat doar 80% din Fondul de susţinere a radiodifuzorilor. Instituţia autonomă de reglementare a sectorului audiovizual continuă să aplice ilegal o taxă de licenţiere de 2500 de lei şi a achiziţionat echipament prin încălcarea procedurilor de organizare a licitaţiilor.
Prezent la şedinţa în plen a CCRM, preşedintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Marian Pocaznoi, a explicat organizarea problematică a licitaţiei privind echipamentul prin termenele restrînse de utilizare a banilor. ”Noi nu vrem să aplicăm bîta în relaţiile noastre cu radiodifuzorii”, a comentat demnitarul admiterea restanţelor la taxe şi a asigurat că CCA va da dovadă de mai multă fermitate în acumularea lor. El a spus că se va ocupa personal de procesul de înregistrare la cadastru a terenului aferent al instituţiei. Auditorii care au analizat activitatea financiară a CCA în 2012 au remarcat că multe din lacunele depistate au fost tranşate în perioada efectuării auditului.

Moldpres