INFRACTIONAL

Un tată și-a înjunghiat mortal cei 3 copii minori

Crimă groaznică la Vîlcele, Cantemir, în seara zilei de vineri spre sîmbătă. Un bărbat de 34 de ani și-a omorît cu bestialitate toți cei 3 copii minori după care a încercat să se sinucidă. Culmea este, că agresorul singur a sunat la poliție unde a anunțat crima. Grupa operativă s-a deplasat la fața locului unde a găsit imagini de groază. Toți cei 3 copii născuți în 2010, 2012 și 2015 zăceau fără răsuflare fiind omorîți în somn cu un cuțit de bucătărie. Polițiștii spun că bărbatul nu era la evidență, nu făcea parte dintr-o familie socialmente vulnerabilă, pînă la moment nu era cunoscut ca un tip violent și nu are antecedente penale. Cel mai probabil este vorba despre o crimă din gelozie. Mama micuților nu era acasă, fiind plecată. La moment, bărbatul este internat în secția de reanimare a spitalului din Cantemir cu o plagă la gît, urmînd să fie transferat la Penitenciarul din Cahul. El urmează să fie supus unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacă avea discernămînt în momentul comiterii crimei.

 

Un copil de 5 ani din Cahul a murit după ce s-a intoxicat cu erbicide

Caz tragic într-o familie din localitatea Cotihana, raionul Cahul. Un copil de 5 ani a murit după ce s-a intoxicat cu erbicide, anunță basarabia.md. Incidentul a avut loc sîmbătă, 16 iulie, iar a doua zi micuțul s-a stins pe patul de spital. Băiatul se afla pe bancheta din spate în automobilul tatălui său, unde a și găsit recipientul cu substanța chimică din care a gustat, a declarat pentru basarabia.md ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Cahul, Alexandru Todos. Potrivit sursei, după incident, copilul a fost internat de urgență în secția reanimare a Spitalului raional din Cahul, iar duminică, minorul a decedat. Oamenii legii cercetează în continuare cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care a avut loc tragedia.

 

Mașina de serviciu a primarului satului Puhoi a fost incendiată

Mașina de serviciu a primarului satului Puhoi din raionul Ialoveni, Petru Frunze, a fost incendiată. Informația a fost făcute publică chiar de primar, care a publicat pe o rețea de socializare fotografia automobilului incendiat. Potrivit primarului, în ultima perioadă, în sat au mai fost incendiate alte trei automobile. „Deja s-au întrecut toate limitele, astăzi dimineaţă a fost incendiat intenţionat automobilul de serviciu. În acest caz este necesar de analizat problema după mai multe aspecte, deoarece este deja culmea vandalizmului, după incendierea a trei automobile în sat este necesar de întreprins mai multe acţiuni pentru stabilirea făptuitorilor, altfel actiunele criminale vor continua. Eu nu voi cădea pradă provocărilor, nu voi întreprinde nicio acţiune ilegală, voi cere institutilor de investigaţie să întreprindă toate acţiunile pentru pedepsirea vinovaților. Chiar aşa să se procedeze...Eu nu voi tolera”, se arată în postarea lui Petru Frunze.