IN R. MOLDOVA A INCEPUT ELABORAREA CODULUI SANATATII, CONFORM NORMELOR UE

În Republica Moldova a început elaborarea Codului Sănătăţii, conform normelor Uniunii Europene. Mircea Buga, ministrul Sănătăţii, a semnat un ordin în acest sens, a anunţat Serviciul informare şi comunicare al ministerului.

Codul Sănătăţii va include toate legile din domeniu, dar care vor fi modificate. Din grupul de lucru pentru elaborarea codului fac parte şefi de direcţii ai ministerului, reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, ai Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „N.Testemiţanu”, reprezentanţi ai societăţii civile.

La realizarea acestui proiect, ministerul Sănătăţii va beneficia de suport şi expertiză din partea Comisiei Europene, prin intermediul proiectului Twinning Light „Armonizarea legislaţiei Republicii Moldova din domeniul ocrotirii sănătăţii la valorile UE şi legislaţia în domeniu”.

În cadrul proiectului vor fi examinate o serie de politici, împreună cu experţi din statele-membre ale UE. Recomandările derivate din această expertiză vor fi utilizate la elaborarea Codului Sănătăţii.