In Mexic, asasinatele au ajuns sa fie la ordinea zilei. Un jurnalist a fost executat in plina strada, sub ochii trecatorilor

Un reporter al postului de televiziune Canal 10 din Cancun, pe coasta caraibiană a Mexicului, a fost asasinat Miercuri, a anunţat instituţia de presă, citată de News.ro. Javier Enrique Rodriguez Valladares este al optulea jurnalist asasinat în Mexic de la începutul anului 2018. "Familia lui Javier Enrique l-a anunţat pe proprietarul Canal 10 că jurnalistul a fost asasinat", a declarat postul într-un scurt comunicat de presă. El era în primul rînd videograf, dar realiza şi interviuri şi reportaje cu subiecte politice, a precizat Canal 10, un post cu plată care are sediul în celebra staţiune balneară din Cancun, în Statul turistic Quintana Roo. Potrivit publicaţiilor din Cancun, el se afla pe una dintre principalele artere ale oraşului cînd a fost împuşcat. 

Autorităţile locale nu au furnizat pînă acum informaţii despre asasinat. Trei jurnalişti, între care Rodrigo Valladares, au fost ucişi în trei luni în Quintana Roo. Mexicul este considerat ca una dintre ţările cele mai periculoase din lume pentru jurnalişti. În 2017, 17 dintre ei au fost asasinaţi, şi după 2000 bilanţul jurnaliştilor omorîţi se ridică la peste 100, potrivit organizaţiilor de apărare a libertăţii de expresie.