In memoriam – Ana BAZILIUC

În ziua de 17 August, după o lungă şi grea suferinţă, s-a dus la Ceruri, spre drumul fără întoarcere trupească, Ana Baziliuc, din satul Baraboi, raionul Donduşeni, mama colegei noastre de redacţie Georgeta Berlinski.

Timpul nu a mai avut răbdare. Ana Baziliuc ar fi urmat să împlinească 78 de ani pe 23 August, născută fiind în anul 1939. A fost absolventă a Facultăţii de Geografie a Institutului de la Tiraspol, disciplină pe care a predat-o la numeroase promoţii, generaţii de elevi.

După o viaţă împlinită pe deplin, presărată cu multă muncă, dăruire familială, satisfacţiile creşterii şi educării a doi copii reuşiţi şi bucuria de a-şi vedea şi nepoţii ajunşi deja maturi, Dumnezeu a chemat-o pe Ana Baziliuc la dreapta Sa, întru eternitate, alături de soţul ei, Ion Baziliuc, decedat în 2010, fost deputat în ultimul Parlament al R.S.S. Moldoveneşti şi semnatar al trecerii le grafia latină.

În aceste momente tragice şi de grele încercări, redacţia Moldovei Suverane este alături de colega noastră Georgeta Berlinski, transmiţîndu-i condoleanţele noastre creştineşti!

Dumnezeu s-o ierte şi s-o odihnească în pace pe Ana Baziliuc!