IGOR DODON: GUVERNAREA IMPLEMENTEAZA IN GRABA REFORME ANTISOCIALE

Guvernarea implementează în grabă reforme antisociale, de frica să nu fie blocate aceste iniţiative de către Preşedinte, după învestirea în funcţie. Despre aceasta scrie, într-o postare pe blogul personal, Preşedintele ales, Igor Dodon.

„După deschiderea unui oficiu NATO, ei acum majorează vîrsta de pensionare. Oamenii şi aşa trăiesc puţin, mulţi nici nu ajung la vîrsta pensiei. Iată de ce această reforma e un fel de genocid social, ea tratează oamenii ca pe instrumente de muncă, nu ca pe fiinţe umane”, afirmă Igor Dodon.

El menţionează că este „împotriva acestei iniţiative a Guvernului”. „Oricare ar fi argumentele guvernării, trebuiau mai întîi să mărească speranţa de viaţă, trebuiau să mărească salariile, trebuiau să ofere suport social pentru cei care sînt supuşi acestei nedreptăţi. Mai bine se ocupă de crearea locurilor de muncă”, notează Preşedintele ales.

Potrivit lui, „această guvernare a demonstrat o dată în plus că îndeplineşte orbeşte comenzile FMI şi nu e capabilă să asigure protecţie economică cetăţenilor”. „Ea trebuie schimbată şi va fi schimbată”, concluzionează Igor Dodon.

Cristina PENDEA (tribuna.md)