IGOR DODON EFECTUEAZA O VIZITA IN ORASUL COMRAT IN CADUL CAREIA A PARTICIPAT LA FESTIVITATILE PRILEJUITE HRAMULUI LOCALITATII

Astăzi, centrul administrativ al Autonomiei Găgăuze, oraşul Comrat serbează Hramul localității sale. Cu acest prilej, președintele țării a vizitat principalul oraş al Găgăuziei şi a participat la Liturghia de la Catedrala Sfîntului Ioan Înaintemergătorul din Comrat, care este condusă de episcopul de Cahul şi Comrat, Anatolie.

Șeful statului a felicitat pe locuitorii Comratului cu ocazia hramului. ”Sînt impresionat de dragostea şi devotamentul locuitorilor faţă de oraşul natal, de tradiţiile şi tezaurul spiritual al predecesorilor săi. Sînt convins că şi pe viitor locuitorii Comratului vor păstra şi vor multiplica frumoasele tradiţii ale pămîntenilor săi, contribuind prin energia, spiritul de iniţiativă, perseverenţa care îi caracterizează la soluţionarea celor mai importante probleme spre binele orașului, raionului, a Găgăuziei şi a Moldovei, la general”, a declarat Igor Dodon.

Președintele Republicii Moldova a asigurat că statul va continua să contribuie la dezvoltarea comunităţilor etno-culturale, la menţinerea şi consolidarea unor raporturi internaţionale armonioase cu ţările-patrii istorice pentru minorităţile naţionale, menționînd că exemplu în acest sens pot servi relaţiile Moldovei cu Rusia şi Ucraina, Belarus şi Bulgaria, Turkmenistan şi Turcia.

Cu acest prilej, Igor Dodon a felicitat pe toţi credincioșii ortodocşi cu sărbătoarea Soborului lui Ioan Înaintemergătorul şi Botezătorul, dorindu-le tuturor pace, numai bine şi prosperitate. În mod special, i-a felicitat pe toţi cei care poartă numele de Ion cu ocazia zilei onomastice.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova