IGOR DODON A PREZIDAT ADUNAREA GENERALA A FEDERATIEI DE SAH DIN MOLDOVA

În calitate de președinte al Federației de Șah din Moldova, șeful statului a prezidat Adunarea Generală a Federației în cadrul căreia a fost făcut bilanțul activității pentru anul trecut și fixate prioritățile pentru perioada imediat următoare.

În cadul discuțiilor, Președintele țării a subliniat că, conform ratingului FIDE, Republica Moldova ocupă locul 46 din 179 de state.

”Pe parcursul a 7 ani de cînd am preluat funcția de președinte al Federației, au fost înregistrate mai multe succese. Astfel, doar pe parcursul anului trecut au fost organizate peste 50 de turnee locale și regionale. Șahiștii noștri au participat la 24 de competiții internaționale în cadrul cărora au obținut rezultate remarcabile. Totodată, în prezent, Federația întrunește 33 de cluburi și asociații pe întreg teritoriul țării”, a menționat Igor Dodon.

În context, Igor Dodon a specificat, că pentru anul curent, federația preconizează să organizeze 60 de competiții naționale iar șahiștii noștri urmează să participe la 30 de competiții internaționale, și în special, la Olimpiada Mondială de Șah, de la Batumi (Georgia) care se va desfășura concomitent cu Congresul FIDE, la care șeful statului va participa în calitate de președinte al Federației de Șah.

La finile ședinței, Igor Dodon a menționat faptul că implementarea șahului în școală și propagarea acestui sport în rîndurile copiilor rămăne a fi o sarcină primordială pentru țara noastră. ”Sînt mîndru de reușitele obținute de șahiștii moldoveni, iar în calitate de Președinte al Federației de șah a Republicii Moldova voi depune noi eforturi ca palmaresul acestora să continue”, a conchis șeful statului.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova