IGOR DODON A AVUT O INTREVEDERE CU REDACTORII-SEFI AI MAI MULTOR ORGANE MASS MEDIA DIN FEDERATIA RUSA

Președintele Igor Dodon a fost astăzi oaspetele unui Club prestigios de redactori-șefi - o asociație informală a șefilor celor mai influente mass media federale din Rusia. Ședințele Clubului au loc cu regularitate în agenția TASS din anul 1990. De atunci, mai bine de 600 de persoane de rang înalt au vizitat Clubul.

Cea mai veche agenție de știri din URSS și Rusia – TASS, tradițional invită în acest format conducerea de vărf a statului, șefi de state și de guverne străine, conducători ai organizațiilor internaționale, diplomați.

Participarea Președintelui Republicii Moldova la prînzul de lucru al Clubului a trezit un interes real din partea a peste 20 de conducători ai mass media federale. Pe de altă parte, șeful statului a menționat că reprezentanții Clubului au dat dovadă de cunoaștere destul de profundă a situației din țară și regiune.

În cadrul discuției, părțile au făcut un schimb larg de opinii cu privire la politica internă și externă a Republicii Moldova, relațiile comerciale și economice cu Rusia, reglementarea diferendului transnistrean, dar și situația din regiune.

La finele întrevederii, Igor Dodon a subliniat că dialogul s-a dovedit a fi unul dinamic și informativ.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova