FINALA DIN FINALA

Un hit ce se repetă obsesiv: Bayern vs Inter, nelipsită din 1982!

Cel puțin cîte un jucător al celor două cîștigătoare de Ligă a evoluat în meciul pentru titlul mondial în ultimele 10 ediții. Și duminică se aplică regula: Perisici și Brozovici contra lui Tolisso.

Sita cerne nemilos valorile și la acest Mondial, dar oricîte surprize au fost și campioane au plecat acasă, o regulă nu poate fi încălcată. Finala Franța - Croația ascunde și o mică finală Bayern - Inter. Un hit ce se repetă obsesiv în ultimele 10 ediții. Din 1982 încoace, măcar cîte un jucător al celor două cîștigătoare ale Ligii a ajuns să joace pentru titlul suprem. Și asta în condițiile în care Germania a fost eliminată din grupe, iar Italia nici nu s-a calificat în Rusia! Așa va fi și duminică, cu 3 reprezentanți. Tolisso, unicul bavarez (din 7 la startul CM) al lui Deschamps, contra gladiatorilor lui Spalletti, Brozovici și Perisici, eroi și cu Anglia.

 

Salvaţi de stranieri!

În jumătate dintre turneele luate în calcul, Mannschaft a disputat finala (1982, 1986, 1990, 2002, 2014), cu măcar 3 jucători ai lui Bayern în lot. Au fost însă, la fel ca acum, și competiții slabe pentru nemți, bavarezii fiind salvați de stranieri: Jorginho (1994), Lizarazu (1998), Sagnol (2006), Robben și Van Bommel (2010).

În ceea ce-i privește pe nerazzurri, selecția a fost dură din start, cu doar 4 reprezentanți la acest CM. Doi din ei s-au pierdut în "sferturi", Vecino (Uruguay) și Miranda (Brazilia), dar croații au rezistat pe baricade.

 

10 jucători au fost maximul dintr-o finală de Mondial în care Bayern și Inter au avut jucători, acum 4 ani în Brazilia. Minimul 2, în Germania 2006!

 

Turneu / Finală / Jucători / Bayern vs Inter

1982 /RFG - Italia / Breitner, Dremmler, Rummenigge - Berdon, Bergomi, Marini, Oriali, Altobelli

1986 / RFG - Argentina / Augenthaler, Eder, D. Höness, Matthäüs - Rummenigge

1990 / Germania - Argentina / Aumann, Reuter, Kohler, Augenthaler, Pflügler, Thon - Brehme, Matthäus, Klinsmann

1994 / Brazilia - Italia / Jorginho - Berti

1998 / Franța - Brazilia / Lizarazu - Djorkaeff, Ronaldo

2002 / Brazilia - Germania / Kahn, Linke, Jeremies, Jancker - Ronaldo

2006 / Franța - Italia / Sagnol - Materazzi

2010 / Olanda - Spania / Van Bommel, Robben - Sneijder

2014 / Germania - Argentina / Neuer, Lahm, Boateng, Schweinsteiger, Müller, Kroos, Götze - Campagnaro, Alvarez, Palacio

2018 / Franța - Croația / Tolisso - Perisici, Brozovici

 

Atletico are 4 finalişti la Moscova!

Dintre cei 45 de jucători implicați în marea finală de duminică (Kalinici exclus disciplinar), cei mai mulți vin de la deținătoarea Ligii Europei. Atletico îi are pe Griezmann, Lucas Hernandez, Lemar și Vrsaljko. Le-a depășit pe Real (Varane, Modrici, Kovacici), pe Barca (Umtiti, Dembele, Rakitici) și pe Juventus (Matuidi, Mandzukici, Pjaca). 11 finaliști joacă în La Liga, 9 în Ligue 1, 7 în Serie A și doar 6 în Premier League.

Sursa: gsp.ro