Femeia care nu a mai mincat nimic de 25 de ani si care i-a socat pe medicii din intreaga lume

Trăiește doar cu lumină solară

Femeia care i-a șocat chiar și pe medici, nu mănîncă nimic din anul 1993. Trăiește doar cu prana. Ea s-a născut în Australia și purta numele Ellen Greve. În prezent se numește Jasmuheed. A recurs la această metodă după ce a fost diagnosticată cu cancer. S-a vindecat apelînd la chirurgie, terapii tradiționale și renunțînd la mîncare. Este autoare autoarea unor cărți, avînd ca temă alimentația prana. De asemenea, ține conferințe și seminarii în care își expune modul de a gîndi și de a trăi. Deși nu mînîncă, își permite să bea cîteodată un capucino.

„Nu există nici o celulă în corpul meu care să simtă nevoia de mîncare fizică. Mă hrănesc cu prana de multă vreme, iar corpul meu este sănătos, dar oamenii care trăiesc în această realitate spun că este imposibil să trăiești fără să mănînci”, afirma ea. „Boli precum cancerul ni se întîmplă din cauza a ceea ce mîncăm, gîndim, simțim. Cînd le spun oamenilor să nu mai mănînce carne li se pare greu, așa că folosesc un alt termen: ușurarea dietei. Dacă îți ușurezi dieta, corpul se bucură și potențialul ți se dezvoltă. Corpul uman nu este creat pentru a fi carnivor”, declara ea.

„E greu să rămîi în viaţă doar cu lumină”

Prana înseamnă în sanscrită „respirație”. În Ayurveda, lumina soarelui reprezintă o sursă de prana. Ea este forța vitală a ființelor vii, ceea ce chinezii numesc Qi. „E greu să rămîi în viaţă doar cu lumină, apă şi o ceaşcă de cappuccino. Ne hrănim toţi cu lumină, dar ne trebuie mai mult de atît. Eu, personal, sunt vegană, nu mănînc nimic de origine animală. Cred însă că dacă aş consuma doar apă şi prana, despre care vorbesc aceste persoane numite maeştri spirituali, nu aş avea mari şanse de supravieţuire”, a declarat pentru EVZ.ro medicul nutriţionist Corina Zugravu.

“Prana este forţa vitală, psihică şi spirituală care susţine, deopotrivă, atît acţiunile şi manifestările corpului, cît şi pe cele ale minţii, fiind subjugată de acestea la fel cum un cal este înhămat la o trăsură şi fiind dirijată de către minte exact pe căile pe care aceasta doreşte să călătorească, pentru a-şi împlini dorinţele.

Marii înţelepţi şi iniţiaţi ai acestei planete, indiferent de tradiţia de care au aparţinut, au revelat faptul că există o energie vitală fundamentală şi divină care transcende timpul şi spaţiul, care impregnează toate lucrurile şi fiinţele din univers şi de care depinde sănătatea şi viaţa tuturor fiinţelor vii. Existenţa ei a fost recunoscută unanim încă din cele mai vechi timpuri, fiind cunoscută sub diferite nume. Yoghinii o numesc prana, polinezienii şi hawaienii – mana, chinezii – qi, iar japonezii – ki. Hippocrate a numit-o Vis Mediatrix Naturae, iar Galen – Pneuma. În lucrările atribuite iniţiatului Hermes Trismegistos, această energie este menţionată cu numele de Telesma.