DOI COPII DIN CAHUL S-AU INTOXICAT CU SUBSTANTE CHIMICE

Doi copii din municipiul Cahul au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu substanțe chimice. Incidentele au avut loc la sfîrșitul săptămînii trecute.

În primul caz, un copil de doar un an din satul Văleni, raionul Cahul, a înghițit detergent. Un alt copil, în vîrstă de trei ani, din municipiul Cahul, s-a intoxicat cu pesticide pentru prelucrarea viței-de-vie. Ambii micuți au fost transportați la Institutul Mamei și Copilului din capitală, iar medicii susțin că starea lor este satisfăcătoare.

Oamenii legii au inițiat anchete pentru a stabili toate circumstanțele producerii incidentelor.

O clipă de neatenție a pus în pericol sănătatea altor doi copii din raionul Rîbnița. Aceștia au fost internați la terapie intensivă cu arsuri după ce și-au vărsat apă clocotită peste ei. Incidentele au avut loc în două familii diferite.

Astfel, o fetiță de un an și jumătate a vărsat peste ea o cană cu apă fierbinte în timp ce mama ei pregătea o cafea și a fost distrasă de copilul mai mare. Într-o altă familie, de asemenea copilul a ajuns la o cană cu apă clocotită în timp de mama acestuia a mers în camera vecină după niște lucruri. Cei doi copii ajuns la spital în secția terapie intensivă.